Karabük Belediyesi personelinden aldığı destekle sendikal değişim mücadelesi başlatan Karabük Belediyesi personeli Rıza Taşdelen düzenlediği istişare ve değerlendirme toplantısında Karabük Belediyesi personeli ile bir araya geldi.
İki yıl önce startını verdiği sendikal değişim mücadelesinde mevcut sendikanın belediye emekçisinin haklarını hak ettikleri şekilde savunamadıklarını ifade eden Taşdelen, "Emekçi kardeşlerimize söylediklerimizde, anlattıklarımızda ne kadar haklı olduğumuzu bu iki yıllık süre içerisinde yaşayarak bizzat gördüler. Bizler mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz ve Karabük Belediyesi Personeli emekçi kardeşlerimizi hak ettikleri şekilde savunabilmek için Sendikal Değişim Mücadelemizin startını bugün itibari ile vermiş bulunuyoruz. Sendikal değişim mücadelemize geç başlamamızın sebebi ise emekçi kardeşlerimizin bu mücadelemizde yıpranmasının önüne geçmek” dedi.
“Sendika dediğin işçisine yanında olduğunu hissettirecek” diyen Rıza Taşdelen yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:
“Düzenlemiş olduğumuz istişare ve değerlendirme toplantımıza iştirak ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Toplantımıza iştirak edip gelemeyen arkadaşlarımızın da bizlere desteğini ilerek sizlere selamlarını gönderdiler. Bu soğukta çalışan arkadaşlarımıza da kolaylıklar diliyorum. Pençe kilit operasyonunda şehit verdiğimiz 9 Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim şahadetlerini kabul etsin. Milletimize ve 9 askerimizin ailelerine Rabbim sabırlar versin. İki buçuk sene önce bir yola çıktık ve Türkiye’nin en büyük sendikası olan HAK-İŞ’e bağlı HİZMET-İŞ sendikası çatısı altında malum sendika ile bir mücadele verdik. Malum sendika iyi günümüzde yoklar, kötü günümüzde yoklar, cenazemizde yoklar, işyerimizdeki sıkıntılarımızda yoklar. Aidat ödemesine geldiği zaman her ay bir yevmiye almasını biliyorlar. HİZMET-İŞ sendikası çatısı alında çok güzel bir oluşum sağlayarak emekçi kardeşlerimize tüm gerçekleri anlatmaya çalıştık. Emekçi kardeşlerimize bu iki yıllık süre içersinde söylediklerimizde, anlattıklarımızda ne kadar haklı olduğumuzu bu iki yıllık süre içersinde yaşayarak bizzat gördüler. Bu yılki sendikal değişim mücadelemizi emekçi kardeşlerimiz yıpranmasın diye bilerek geç başlattık. Daha önceki mücadelemizde hepimiz gördük. Sayın Belediye Başkanımızın işçi istediği sendikaya geçebilir açıklamasına rağmen Kardemir'i örnek göstererek işinizden olursunuz yalanları ile işçiyi yıpratmaya ve kandırmaya çalıştılar. 2021 yılından bu güne HİZMET-İŞ sendikasına üye olan ve hala üyeliği devam eden arkadaşlarımız var. İşlerinden olmadılar ve hala çalışmaya devam ediyorlar. Bunların bu yalanlarına kulak asmayın. Bizler birlik ve beraberliğimizi kurarak tamamen kenetlenmemiz gerekiyor. Her zaman söylüyorum. Biz çok büyük bir aileyiz ve bunun farkında değiliz. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikamız Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan ve yönetimi aldıkları kararla Türkiye genelinde Hizmet-İŞ sendikası bütün üyelerine içersine 500 TL gibi cüzi bir miktar koyarak anlaşmalı işyerlerinden alışveriş yapabilsinler diye tüm üyelerine PARAM kart gönderdiler. Hizmet-İŞ sendikasına üyelerine üye oldukları ilk günden itibaren ferdi kaza sigortası yapılıyor. Malum sendikadan her ay bir yevmiyemiz kesilmesine rağmen en ufak bir şey görebildik mi. Tabi ki göremedik.
Hepinizin malumu asgari ücrete yapılan zam ve enflasyon farkı ile birlikte maaşlarımızda artış oldu. Maaşlarımıza yapılan bu zamlarda mevcut sendikanın bir kuruş faydası olmamıştır. Bunu hepimiz biliyoruz. Sendika dediğin işçisine yanında olduğunu hissettirecek. Gelin bu sefer kenetlenelim. Güzel günler bizleri bekliyor. Yeter ki inanın. İnanırsak başarırız. Bundan sonra sözü ve takdiri sizlere bırakıyorum. Hepiniz biliyorsunuz neyin ne olduğunu. Artık yeter. Sadece kendinizi değil bütün emekçi kardeşlerimizi düşünerek hareke edin. Ben her zaman söylüyorum. Biz çok büyük bir aileyiz ve bunun farkında değiliz. Bu sefer birlik ve beraberliğimizi daim tutalım. Hep birlikte kenetlenelim. Bu süreci darılmadan, gücenmeden bittirelim." (Ramazan Öztürk)
Artvin İli Arı Yetiştiricileri Birliği Lideri İbrahim Durmuş, internet üzerinden "Artvin balı" ismi altında düzmece eserlerin satıldığını belirterek vatandaşlara ihtarlarda bulundu. Durmuş, "Sahte balı anlamak için laboratuvar koşul. Gözle, damak tadıyla anlamak mümkün değil" dedi.
Artvin balının son yıllarda kalitesiyle ön plana çıkmasının akabinde, internet sitelerinde geçersiz bal satışı da artış gösterdi. Artvin İli Arı Yetiştiricileri Birliği Lideri İbrahim Durmuş, bu durumun Artvinli üreticileri olumsuz etkilediğini ve düzmece bal ile uğraş konusunda hukuksal sürecin başlatıldığını söyledi.
Durmuş, "Son yıllarda Artvin balının kalitesiyle ön plana çıkmasıyla sahtekârlar, site üzerinden Artvin balı ismi altında bal satmaya başladılar. Bu da bizim Artvin arıcısını çok yordu. Artvin’de yaklaşık bin 400 kayıtlı arıcı bulunmakta. Düzmece balı ağzıma almak istemiyorum zira Artvin’de düzmece bal bulmak çok sıkıntı. Arıcılarımızın hiçbirinde sahtekârlık yoktur. Lakin dışarıda geçersiz bal, ‘Artvin balı’ ismiyle satılıyor. Bu da bizim için büyük bir sorun. Düzmece balı anlamak için laboratuvar gerekir. Gözle, damakla, balın akışına bakarak düzmece olup olmadığını anlayamayız. Tahlil yapmadan karar verilemez" diye konuştu.
"Şişedeki bal, bal olmayabilir"
Alınan balın üzerinde etiketi, dolum tarihi, hangi tesiste dolduğu, son kullanma tarihi ve parti numarası olmayan eserlere güvenilemeyeceğini belirten Durmuş "Şişedeki pekmezi bal diye satarlar. Tüketiciler kesinlikle sağlam üreticiden alışveriş yapmalı. Hele hele Artvin’den almalılar. Artvin balı bin 500 ila 2 bin 500 lira ortasında değişiyor. Lakin son günlerde birtakım sitelerde gramı milyon dolara satılan bal ilanları görüyoruz. Bu cins ilanlara kimse inanmasın. Biz arıcılar bakanlıktan işletme numarası almadan üretim yapamıyoruz. Vatandaşlar bu numaraları denetim ederek balın kime ilişkin olduğunu görebilir. Böylelikle inançla tüketebilirler" halinde konuştu.
"Artvin coğrafyası sayesinde 6 farklı bal tipi üretiyoruz"
Artvin’in coğrafik yapısının farklı rakımlarda çeşit çeşit bal üretimine imkan tanıdığını tabir eden Durmuş, "Artvin’de kestane balı, çiçek balı, ıhlamur balı, orman gülü balı, yaban mersini balı ve yayla balı üretiliyor. 0 rakımdan 2 bin 600 rakıma kadar arılarımız nektar topluyor. Bu zenginlik, balımıza da yansıyor" sözlerini kullandı.