Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

112 Çağrı Merkezi’ni meşgul eden 29 kişiye 36 bin lira ceza

Zonguldak 13.01.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
112 Çağrı Merkezi’ni meşgul eden 29 kişiye 36 bin lira ceza

Zonguldak’ta 2023 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi 536 bin 995 çağrı aldı. 29 kişiye 36 bin 250 lira idari para cezası uygulandı.

Zonguldak Valiliği, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarların istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı. Emniyet, Jandarma, Sağlık, İtfaiye, Orman ve AFAD gibi acil yardım hizmeti veren kurumları ilgilendiren konularda 7/24 acil çağrı hizmeti veren merkezin; acil olmayan aramalarla meşgul edilmemesinin hayati önem taşıdığı ifade edildi. Acil olmayan aramaların gerçek ihtiyaç sahibine engel olduğuna dikkat çekildi. 2023 yılında çağrı merkezine 536 bin 995 çağrı geldiği aktarıldı.

Bu çağrıların içerisinde acil olmayan aramalar; asılsız ihbar, fatura sorma, elektrik, su, doğalgaz, firmalarını ilgilendiren konular, sürekli sessiz çağrı bırakma, argolu konuşmalar gibi gereksiz aramalar için 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na istinaden 29 kişiye 36 bin 250 TL idari para cezası uygulandı. Bu yıl çağrı merkezini asılsız ihbar ve gereksiz arama yaparak 112’yi meşgul eden kişilere bin 980 TL idari para cezası uygulanacağı açıklandı.

Açıklamada şöyle denildi:

“112’nin bilinirliliğinin arttırılması, acil olmayan aramaların azaltılması için ilimiz okullarında ve alışveriş merkezlerinde tanıtım faaliyeti yapılmıştır. Bu sebeple 2023 yılında 24 okulumuzda ve 2 Kur’an kursunda toplam 1632 öğrenci ve 98 öğretmen olmak üzere birçok vatandaşımıza ulaşılmıştır. 112 Acil Çağrı Merkezimizin Engelsiz 112 uygulaması, SMS, E-Call acil araç araması, AFAD Acil uygulaması hizmeti de verilmektedir.

Personelin daha iyi hizmet verebilmesi için Temel Acil Çağrı Karşılama (TAÇK) eğitimleri, Halkla ilişkiler, Mağdur Psikolojisi, Kriz Yönetimi, Etkili İletişim, Diksiyon, İş Sağlığı Güvenliği ve İlk Yardım eğitimleri ile yangın ve deprem tatbikatları yapılmıştır. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde oluşan çağrı yoğunluğunun azaltılması için destek verilmiştir. Ayrıca ilimizde yaşanan aşırı yağışlardan ve fırtınadan etkilenen vatandaşlarımıza yardım ulaşması için yoğun çaba gösterilmiştir. Gerçek ihtiyaç sahiplerine engel olunmaması için sadece acil durumlarda vatandaşlarımızın 112’yi araması rica olunur.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Oto servisleri derneği uyardı: “Trafik kazasının ardından vekalet isteyen kişilere dikkat”

Gündem 05.10.2024 20:00
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Orta Karadeniz Oto Servisleri Derneği (OKSED) Başkanı Fatih Özkan, kaza sonrası farklı numaralardan sürücülerin arandığını belirterek, “Trafik kazasının ardından vekalet isteyen kişilere dikkat edin. Vekaleti sadece güvendiğiniz avukata verin” dedi.

Kazalarda tutulan tramer raporunun sisteme işlenmesiyle beraber bazı avukat veya kendini avukat olarak tanıtan kişiler, trafik kazalarına karışan sürücüleri arayıp vekalet istiyor. Kazanın şokunda olan sürücülerden bazıları düşünmeden vekalet ve beraberinde ücret verebiliyor. Bu durumda arayan kişiler ikna ederek aldıkları vekaletlerle, haksız kazançlar elde ediyorlar. Bazı kaza yapan sürücüler ise kaza yaptıktan sonra gittikleri oto servileri suçlayarak, ’neden benim numaramı farklı şirketlere verdiniz’ diyerek oto servislere tepki gösteriyor.

“Oto servisleri bu konuda çok sıkıntılı bir durumda”

Araç sahiplerinin servisi hedef aldığını söyleyen Başkan Özkan, “2 araç kullanıcısı kaza yaptığında, kusurlu olan kişinin ve haklı olan kişinin tramer sistemine raporu düştükten sonra avukatlık şirketleri arıyor. Hasar onarım merkezi adı altında araç kullananlar aranıyor. Haklı olmayan araç sürücülerine bile ‘Siz haklısınız’ diyerek vekalet istiyorlar. Vekalet vermek istemezse hakarete varan ifadeler kullanılabiliyor. Vekaleti sadece güvendikleri avukata versinler. Bu konuda araç sahipleri ‘niye benim telefon numaramı farklı şirketler verdiniz’ diyerek bizi eleştiriyorlar. Oto servisleri de bu konuda çok sıkıntılı bir durumda” diye konuştu.

Başkan Özkan, “Ben geldim size çarptım. Türkiye’de tutulan, polissiz, anlaşmalı tutanağımız var. Bu tutanak ile siz hak sahibi olarak servise gideceksiniz. Kendinizi haklı hissediyorsunuz. Servise gittiğinizde eksper çağırılıyor. Eksper geldikten sonra tramer sistemine işleniyor. Tramer sistemine işlendikten sonra macera başlıyor. Burada müşteriler zor bir süreç bekliyor. Kesinlikle dernek olarak müşterilerin çok uyanık olmalarını tavsiye ediyoruz. Kaza kusurlu çıkan bile aranarak ‘siz haklısınız deniliyor’ Vekalet vermek istemedikçe ısrar ediliyor” dedi.

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500