Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Ordu’ya dev kayak tesisi

Ekonomi Yayın: 02.12.2023 08:24
İhlas Haber Ajansı
Ordu’ya dev kayak tesisi

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısının 3. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda müjdeler veren Başkan Güler, Göndeliç’e tam kapasite ile çalıştığında 70 bin kişiye hizmet verecek olan Kayak Merkezi projesini hazırladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantının gündem maddelerine geçmeden önce bir konuşma gerçekleştiren Başkan Güler, Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verirken gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundu.

“70 bin kişi kapasiteli olacak”

Ordu’yu dünyanın sayılı merkezlerinden bir tanesi yapmayı hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Kabadüz ve Mesudiye ilçeleri sınırlarında bulunan Göndeliç’e çok önemli bir Kayak Tesisi kurmayı planladıklarını vurguladı.

Tesisisin maketini meclis toplantısında meclis üyeleri ile paylaşan ve tesis hakkında teknik bilgiler veren Başkan Güler, “Uzunca bir süre çalışıp emek verdiğimiz bir çalışmanın müjdesini vermek istiyorum. Göndeliç projesini hazırladık. Bakanlıktan büyük ölçüde izinlerini aldık. Türkiye’de Ordu’yu, Göndeliç’i dünyanın sayılı merkezlerinden bir haline getirecek. Çambaşı’nın rakımı 1950 metre, Göndeliç’in 2736 metre. Çambaşı’nda ortalama 2,5 ay kar var, Göndeliç’te 5 ay kar var. Daha uzun dönem kar olacak. İçeresinde turistik tesisler ve oteller olacak. Çambaşı 136 hektar iken Göndeliç 4 bin hektar olacak. Çambaşı’nın 17 km pist alanı varken Göndeliç’in 120 km olacak. 9 ayrı mekanik tesisi olacak olan Göndeliç tam kapasite çalıştığı zaman günlük 70 bin kişi kapasiteye ulaşacak. Bu müthiş bir şey. Günlük kapasitenin 10’da birine bile ulaşsa Ordu için büyük bir gelir ortaya çıkacak. Her alanda Ordu’yu öne çıkaracak bir proje ortaya çıkacak. Bu çalışmalar etap etap yapılacak. Ordu’muza hayırlı olsun” dedi.

“Sanat ve sporda her zaman öncüyüz”

Alt ve üst yapıda rekorlar kırdıklarını belirten Başkan Güler, spor ve sanatta da çok iyi işler yaptıklarını dile getirdi.

Spor alanında yeni bir müjde veren ve Melet kıyısına uluslararası nitelikte off-road pisti kuracaklarını aktaran Başkan Güler, “Yoğun bir dönemden geçiyoruz. Hem sporda hem sanatta hem de altyapıda önemli çalışmalar yapıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi yol ve su da rekorlara ulaştık. Bunların yanı sıra Ordu’da kültürel ve sportif faaliyetlere ağırlık verdik. Sporda boks alanında Avrupa’da şampiyon olarak altın madalyaya uzandık. Ordu off-roadda Türkiye’nin sayılı merkezlerinden bir tanesi haline geldi. Güreş’te Aybastı Türkiye’deki 7 merkezden biri oldu. Biz öte yandan off-road konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak güzel bir şey düşündük. Belli aralıklarla yarışlar yapmak yerine onlar için tabii bir yer seçtik ve Melet kıyısında bir parkur oluşturduk. İsteyen istediği zaman gelecek ve hazır halde antrenman yapabilecek. DSİ ile görüşüp alanı uluslararası bir pist haline getireceğiz” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çaldığı telefonu vermek istemeyince soyunmaya başladı

Gündem Yayın: 08.09.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı

Karabük’te bir telefoncuya giden kadının hem kendi telefonunu zorla satmaya çalıştığı hem de vitrinden çaldığı telefonu vermek istemeyince soyunduğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Kemal Güneş Caddesinde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen bir kadın, telefon mağazasına girip telefonunu satmak istedi. İş yeri sahibi telefonu satın alamayacağını belirterek, kadının talebini reddetti. Defalarca telefonunu uzatarak satmak isteyen kadın bir süre sonra dükkanda taşkınlık yaparak, diğer müşterilerin araya girmesine rağmen yöneldiği cam vitrinde bulunan bir telefonu alarak dışarıya çıktı. İş yeri sahibi kadının çaldığı telefonu fark edip geri almaya çalıştı. O sırada mağaza sahibi, çalınan telefonu geri almaya çalışırken kadının bir anda soyunmasıyla neye uğradığını şaşırdı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan iş yeri sahibi Habib Nazari, “Kapatırken müşteri geldi bana. Müşteri geldi alışveriş yaptık. Alışveriş bittikten sonra tam kapatacaktım, o sırada kadının biri geldi. Birden telefonu fırlattı almamı istedi. Ben de baktım biraz anormal davranıyor ve alamayacağımı söyleyerek başka yere sormasını söyledim. ‘Sen alacaksın’ dedi. 2-3 kere ısrarla fırlattı telefonu. Bir kere de tam düşerken tuttum telefonu. Sonra küfür etmeye başladı. ‘Telefonu alacaksın, bana para ver’ dedi” ifadelerine yer verdi.

“Camdan bir tane telefon çaldı”

O sırada diğer müşterilerinin de dükkanın önünde olduğundan bahseden Nazari, “Sonra onlar çıkarken tam olayın sıkıntı olacağını anlayınca geri döndüler. Geri dönünce de bunu çıkartmaya çalıştılar. Kadın çıkmayıp kendini cama sürtmeye başladı. Yumruk attığı camdan bir tane telefon çaldı. Telefonu aldıktan sonra işte görür görmez ‘Telefonu ver’ dedim. ‘Ben almadım telefonu’ diyerek dışarı çıktı. Dışarı çıkınca da önceki kadın müşterime söyledim. Onlar da telefonu aldığını gördü” dedi.

“Birden soyunmaya başladı”

Daha sonra köşeye geçen şüpheli kadının telefonu almadığını iddia ederek poşeti açtığını ifade eden Nazari, “Sonra biz telefonu ver diye ısrar ederken soyunmaya başladı birden. Öyle yapınca da bizler neye uğradığımızı şaşırdık. Sırtımızı döndük. Müşteri sayesinde telefonu alabildim. Kepeği indirince ben de caddeye çıktım. Cadde de giderken bu sefer de peşimden biber gazıyla dolaşıyor. Sonra baktım olayı zapt edemeyeceğim karakola gittim. Karakolda olayı anlattım. Sonra kadını çağırdılar, konuşmaya başladılar ve beni de gönderdiler” diye konuştu.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455