Karabük’te 49. Turizm Haftası, 15-22 Nisan 2025 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Program, yerel kültürü ve turizmi ön plana çıkarmayı hedefliyor.
Açılış Töreni 16 Nisan’da saat 14:00’te Tarihi Çarşı (Cinici Han Arkası) adresinde gerçekleştirilecek. Etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından halk oyunları gösterisi, yöresel ikramlar ve müzik dinletisi düzenlenecek.
Aynı gün saat 14:30’da, Cingıllıoğlu Sanat Galerisi’nde sanatçı Rıza Korkmaz’ın “Zamanhane” adlı yağlı boya resim sergisinin açılışı yapılacak.
17 Nisan tarihinde, saat 14:00’te Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde "Turizm İşletmelerinde Müşteri İlişkileri" konulu bir panel düzenlenecek. Panelin ardından saat 19:30’da Ulucami-Tarihi Çarşı’da gece yürüyüşü ve yöresel ikramlar sunulacak.
18-19 Nisan tarihlerinde ise Hıdırlık-Tarihi Çarşı’da 11:00-17:00 saatleri arasında müzik dinletileri ve sergi etkinlikleri gerçekleştirilecek.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, tüm vatandaşları bu etkinliklere katılmaya davet etti. Turizm Haftası, bölgenin turizm potansiyelini tanıtmak ve yerel kültürü yaşatmak amacıyla önemli bir fırsat sunuyor.