Karabük Postası tarafından
06 Kasım, 2023 13:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

GENÇLER NEDEN YURT DIŞINA GİTMEK İSTİYOR?

Son yıllarda işsizlikle beraber yurt dışına çıkmak isteyen gençlerin sayısı da arttı. Genç kesimin büyük bir kısmı yurt dışında imkanların daha sınırsız olduğunu düşünüyor. Gün geçtikçe gelecek kaygısı artan gençler, yurt dışında iş imkanı, eğitim kalitesi, ekonomi ve sosyal yaşantının daha gelişmiş olduğunu düşünüyor. Bu yüzden bir çok genç yurt dışına göç ediyor ya da bunu gelecek planları arasına alıyor. Kimi genç yurt dışına çıkıp mesleğini icra etmek isterken kimisi ise yurt dışında herhangi bir işte çalışabileceğini söylüyor.

Yurt Dışına Gitmek Çözüm Mü?

Yurt dışına gidip hayatına orda devam etme hayalini gerçekleştirerek 9 aydır Almanya’da yaşayan 23 yaşındaki Ali Kazan bu konuyla ilgili ” Türkiye çok güzel bir ülke ama özellikle iş imkanı ve eğitim gibi bir çok konuda gençlerin istek ve ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalıyor. Ne yazık ki ülkemizde daha 15-16 yaşından itibaren gelecek kaygısı hissedilmeye başlıyor. Son yıllarda Türkiye’de özellikle asgari ücretle geçinmek çok güç bir hal aldı bu yüzdendir ki benim gibi bir çok genç yurt dışına gidip hayat standartlarını yükseltmek istiyor. Bende uzun zamandır yurt dışına gidip orada kendime yeni bir düzen kurmanın hayalini kuruyordum 9 ay önce bir davetle Almanya'ya gittim. Almanya iş imkanı ve ekonomik anlamda gerçekten gelişmiş bir ülke ve bu yüzden özellikle genç kesimi cezbediyor. Alışma ve dil öğrenme konusunda yaşadığım zorluğu göz önünde bulundurmazsak ekonomik ve psikolojik anlamda çok rahatladım. Gelecek kaygısının üzerimde yarattığı özgüvensizliği ve depresif ruh halini atlattım.” dedi. ”Yurt dışına gitmek bir çözüm mü” sorusuna ise daha iyi bir çözüm yolu bulana kadar en iyi çözümün bu olduğu cevabını verdi. (Emine Sümer)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.