Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Kasım, 2023 08:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Fevkani Köprüsü’nde yıkım mesaisi, çevre yolu trafiğe kapatılacak

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, AK Parti ve MHP heyeti ile birlikte yıkımı devam eden Fevkani Köprüsü’nün şantiye alanında teknik incelemelerde bulundu. Başkan Alan, köprünün çevre yolu bölümündeki kısmının yıkılabilmesi için trafiğin bir süre ulaşıma kapatılacağını açıkladı.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, MHP MYK Üyesi Murat Kotra, AK Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kritik bir aşamaya gelen Fevkani köprüsünde yürütülen yıkım çalışmalarını gözden geçirdi.
İncelemelerin açıklama yapan Başkan Ömer Selim Alan, projenin son durumunu aktardı. Alan, köprünün zeminine inen dört ayağının yıkım çalışmalarının tamamlandığını ve şimdi de Soğuksu Acılık bölgesinin trafiğe açılması gerektiğini belirtti. Bu adımın, çevre yolunun üst kısmındaki çalışmalar için de elzem olduğunun altını çizdi.
Alan, cumartesi gecesi itibarıyla trafiği 1,5 gün süreyle kapatmayı ve bu süreçte yolun gerekli kısmını tamamlamayı planladıklarını dile getirdi. Zeminin oturup sertleşmesi gerektiğini ve bu sürecin ardından asfalt dökümü için 15 güne ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Hedeflerinin, Gazipaşa ile Uzunmehmet arasındaki bağlantıyı da en kısa sürede hizmete açmak olduğunu belirtti.
Aralık ayının 20 ile 25’i arasında yıkım çalışmalarının tamamlanması ve bu süreçte vatandaşların herhangi bir sıkıntı yaşamamasının öncelikli hedefleri olduğunu ifade eden Başkan Alan şöyle dedi:
"Son durumu yerinde görmek istedik. Şantiye şefinin de söylediği gibi 4 ayağın zemine indirilmesi bitti. Daha önce de sizlere söylemiştik. Soğuksu-Acılık ayağının bir an önce trafiğine açılması gerek. Malumunuz çevre yolunun da üstünde kalan bölümün de alınması için önemli. Çevre yolunu 1,5 gün süreyle trafiğe kapatacağız. Cumartesi akşamı kapatıp Pazar sabahı burayı almış olmamız. Önümüzdeki Çarşamba gibi ham yolu da olsa açmış olacağız. Soğuksu Acılık aksını çünkü çok yumuşak bir zemin. Zeminin oturması sertleşmesi gerekiyor. Biz ora zemini bitirip asfaltı dökelim. 15 gün süre lazım. Burayı aldıktan sonra aynı zamanda Uzun Mehmet’ten Gazipaşa’ya olan bağlantıyı da bir an önce açmayı planlıyoruz. Aralık 20-25’inde tamamen kimsenin burnu kanamadan vatandaş sıkıntı yaşamadan bitirmiş olacağız."

blank
Asuman Doğan tarafından
11 Nisan, 2025 10:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabüklüler Güne Kar İle Uyandı

Karabük'te, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar ve zirai don uyarısının ardından gece saatlerinde etkili olan yağmur, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Nisan ayının ortasında beklenmedik bir şekilde yağan kar, özellikle kentin yüksek kesimlerini beyaz örtüyle kapladı. Ahmet Usta Geçidi'nde (1030 m) yoğun kar yağışı etkili oldu. Bazı araçlar yolda kaldı. Karabük'ün yüksek rakımlı ilçelerinde vatandaşlar, güne kar sürprizi ile başlayarak, kışlık giysilerini kaldırdıkları dolaplardan çıkarmak zorunda kaldı.

Karabük'te Nisan Ayında Beklenmedik Kar Yağışı: Vatandaşlar Kışlıklarını Çıkardı

Kar yağışının ardından sokaklar ve araçlar beyaza bürünürken, sürücüler için de zorlu anlar yaşandı. Kış lastiklerini değiştiren bazı sürücüler, bu ani hava değişikliği nedeniyle endişeli. Özellikle çiftçiler, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte tarım faaliyetlerine hazırlık yaparken, bu kar yağışının ürünlerini nasıl etkileyeceğini merak ediyor.

Meteoroloji yetkilileri, hafta sonunda da kar yağışının etkisini sürdüreceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, zirai don riskine karşı çiftçilere önlem almaları gerektiği hatırlatıldı. Karabük’te yaşayanlar, bu beklenmedik hava koşuluna hazırlıksız yakalandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.