Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te “Bilim Sokağı ve Okur Yazar Atölyesi” Açıldı

Manşet Yayın: 25.10.2023 14:09 |Güncelleme:27.12.2023 16:27
Karabük’te “Bilim Sokağı ve Okur Yazar Atölyesi” Açıldı

15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinde Bilim Sokağı ve Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde Okur Yazar Atölyesinin açıldı.

Açılışa; İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş,  Safranbolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,  okulların gelişimini sağlamak, çocukların akademik, sosyal, kültürel gelişimlerine destek olmanın yöneticinin kalitesini gösterdiğini ifade ederek, başarılı çalışmalarının devamını Bilim Sokağının ve Okur Yazar Atölyesinin hayırlı olmasını diledi.

Karabukte Bilim Sokagi ve Okur Yazar Atolyesi Acildi1 jpg

Gittiği okullarda açılışın ardından derslikleri de ziyaret eden Müdür Akbaş, öğrenciler ile bir süre sohbet ederek özellikle kitap okumanın önemine dikkat çekti.

Öğrencilere akademik alan ile birlikte sosyal kültürel ve sportif alanda da kendilerini geliştirmelerini, kitap okumayı ihmal etmemelerini tavsiye eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Sınavda başarının yolu kitap okumaktan geçer. Günlük hayatımızda mutlaka kitap okuma programımız olsun. Okuyarak olayları ve gelişmeleri yorumlayabilen, olayları da okuyabilen  iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine  olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde de olumlu bir etki uyandırırlar. Sınavda ise okuduğunu anlama, analiz etmede önemli katkı sağlar ve size doğru cevabı işaretlemede yardımcı olur” dedi. (Yusuf Korkmaz)

Karabukte Bilim Sokagi ve Okur Yazar Atolyesi Acildi2

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Büyükşehirden Çal Mağarası açıklaması

Dünya Yayın: 08.09.2024 04:52
İhlas Haber Ajansı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile AFAD ekipleri Çal Mağarası’nda meydana gelen sel ve su taşkınlarına anında müdahalede bulunarak bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Doğu Karadeniz’in ve Trabzon’un en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Düzköy İlçesi’ndeki Çal Mağarası girişinde meydana gelen sel ve su taşkınları nedeniyle ziyaretçiler içeride mahsur kaldı. Süratle mağaraya ulaşan itfaiye ve AFAD ekipleri, hayati tehlike yaşamayan ancak mağara girişindeki su taşkınları sebebiyle dışarıya çıkamayan vatandaşları güvenli şekilde tahliye etti.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Çal Mağarası’nda meydana gelen sel ve su taşkınlarının ardından İtfaiye ve AFAD ekiplerimiz bölgeye yönlendirilmiştir. Ekiplerimiz başarılı bir operasyonla vatandaşlarımızı güvenli şekilde bulundukları yerden çıkarmıştır. Vatandaşlarımızın sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk yoktur. Bölgede ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455