Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteği Resmi Gazete’de

Ekonomi Yayın: 25.10.2023 11:38
Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteği Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu öğrencilere ücretsiz telefon ve bilgisayar desteğinin ilk adımı atıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, öğrencilerin vergisiz telefon alabilmesi için gerekli düzenlemeyi yaptı.

Düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemeye göre, örgün eğitimde öğrenim gören üniversite öğrencileri, 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek alabilecek. Bu destek, ÖTV ve KDV muafiyeti şeklinde sağlanacak.

Öğrenciler, 12 ay boyunca aylık 10 GB ücretsiz mobil internet paketinden de yararlanabilecek. Bu destek, her öğrenci için bir hatla sınırlı olacak.

Edinilen mobil telefon cihazlar, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yıl süreyle sadece destekten yararlanan tarafından kullanılacak.

Kararda yer alan şartların ihlalinin veya desteklerden usulsüz yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, yararlanılan destek tutarı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun”un 51’inci maddesinde belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte destekten yararlanandan geri alınacak.

Karar kapsamında verilen destekler, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesine bu amaçla tahsis edilen ödenekten karşılanacak.

Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulunun görüşü alınarak Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenecek.

Karar, 1 Kasım’da yürürlüğe girecek.

Destekten kimler yararlanabilir?

Destekten yararlanmak için aşağıdaki şartların sağlanması gerekiyor:

  • Öğrenci olmak
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Yükseköğretim kurumunda önlisans veya lisans programında kayıtlı olmak
  • Öğrenci belgesine sahip olmak

Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zonguldak Valiliği orman yangınlarına karşı uyardı

Zonguldak Yayın: 04.07.2024 20:52
İhlas Haber Ajansı
Zonguldak Valiliği orman yangınlarına karşı uyardı

Zonguldak Valiliği, orman yangınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Valilikçe yapılan açıklamada, orman yangınlarını önlemek için piknik alanlarında ateş yakılmaması gerektiği belirtildi. Ayrıca cam şişelerin ve çöplerin ormanlık alanlarda bırakılmaması gerektiği vurgulandı. Valilik, sigara izmaritlerinin dikkatlice söndürülüp çöpe atılmasının önemine de dikkat çekti. Her bir vatandaşın alacağı küçük önlemlerin büyük felaketleri önleyebileceğini hatırlatan yetkililer, orman yangınlarının büyük felaketlere yol açabileceğine dikkat çekti.

Vatandaşlar, bu uyarılara dikkat ederek orman yangınlarını önlemek için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet edildi.