Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kayganlaşan yolda kontroden çıktı, refüje çarptı

Manşet Yayın: 18.10.2023 10:34
Yazar:
Kayganlaşan yolda kontroden çıktı, refüje çarptı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobilin refüje çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.
Kaza Karabük-Kastamonu kara yolu Bostanbükü mevkiinde meydana geldi. F.D. sevk ve idaresindeki 78 YB 634 plakalı otomobil, havanın yağışlı olması nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkarak refüje çarptı. Kazada sürücü yaralanırken ihbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Tedavi altına alınan sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken kaza ile ilgili inceleme başlatıldı. (İHA)

AW055431 01 jpg

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rektör Kırışık: “Sosyalfest İlahiyat’a ev sahipliği yapacak olmaktan ötürü heyecanlıyız”

Karabük Yayın: 10.05.2024 18:03
İhlas Haber Ajansı
Rektör Kırışık: “Sosyalfest İlahiyat’a ev sahipliği yapacak olmaktan ötürü heyecanlıyız”

Karabük Üniversitesi Sosyalfest İlahiyat Sosyal Bilimler Festivali’ne ev sahipliği yapacak.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında, İslâm’ın, dünyanın bugün karşı karşıya kaldığı toplumsal sorunların çözümüne yönelik pekiştirici ve kuşatıcı rolü hakkında Türkiye ve dünya ölçeğinde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenecek Sosyalfest İlahiyat Sosyal Bilimler Festivali’nin ilk icra kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Sosyalfest İlahiyat Sosyal Bilimler Festivali, Müslüman dünyasının yüzyıllardır ortaya koyduğu eşsiz medeniyet birikiminin gözünden bugünü kavramayı, insanı ve dünyayı merkeze alan yenilikçi yaklaşımların kapısını aralamayı hedefliyor.
Festivalin alan etkinliklerinin teması ise kendisini toplum hayatından soyutlayan, dünyaya ve yaşama sırtını çeviren değil; toplumun bir parçası olarak dünya hayatının iyi ve kötü şartları ile karşılaşan ve bunların üstesinden gelmeye çalışan ideal insan modeli üzerinde şekilleniyor.

Toplantıda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi olarak İslami İlimler alanında yenilikçi fikirlerin gelişmesine katkı sunacak Sosyalfest İlahiyat için bir araya geldiklerini belirterek, “İslami İlimler alanında yeni yaklaşımlar ortaya konması vizyonu doğrultusunda ilgili birçok paydaşı ortak bir zeminde buluşturacak Sosyalfest İlahiyat’a ev sahipliği yapacak olmaktan ötürü heyecanlıyız. Sosyalfest İlahiyat, sadece akademisyenlerin, profesyonellerin ve öğrencilerin bir araya gelmesini sağlamakla kalmayacak, toplumsal birlikteliğin ve kaynaşmanın en önemli unsuru olarak ümmet içerisinde sevgi, kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirecek, bütün insanlığın arasında barış ve kardeşliğe dayalı güçlü manevi ve ilmi bağlar kurulmasına katkıda bulunacak” diye konuştu.

İnsanın, İslâm sayesinde hem Allah’a hem kendisine hem de parçası olduğu topluma karşı sorumlulukları olduğunu hatırladığını ve irade göstererek bunları yerine getirmeye çalıştığını vurgulayan Rektör Kırışık, “Bu yolculuğunda İslâm medeniyetinin tecrübe ve birikimini kendisine rehberlik ederken bulur. İnsanın hem ferd hem toplum olarak İslâm’ın emir ve önerileri doğrultusunda bir yaşam sürebilmesi için bu rehberlik oldukça önemlidir. Bu rehberliğin önemi toplumsal çalışma başlıklarının zenginleştiği ve sosyal ilişkilerin yoğunlaştığı ve teknik ilerlemeler ile birlikte fiziki sınırların kalktığı günümüzün dünyasında daha da belirgin bir karaktere bürünmüştür. İslâm, fert ve toplum yaşamına bütüncül bir bakış açısı ile yaklaşarak dünya hayatında huzurun, güvenin ve mutluluğun egemen olmasını ister. Sosyalfest İlahiyat Sosyal Bilimler Festivali’nin bu amaca yönelik önemli bir girişim olduğunu vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.