Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hababam Sınıfı’ndan esinlenip okulu doğaya taşıdılar

Amasya’da lise öğrencilerinde doğa bilinci oluşturmak amacıyla Boraboy Gölü Tabiat Parkı’nda sınıf oluşturuldu. Yeşilçam’ın unutulmaz serisi Hababam Sınıfı filminden esinlenilen uygulamada öğrenciler kamp alanını sınıfa dönüştürdü. Kitap okuyup testler çözen öğrencilere ilk yardım ve çadır kurma eğitimleri de verildi.
Taşova Şehit Bekir Özdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu bu doğada sınıfı, Hababam Sınıfı’nda Mahmut Hoca’nın söylediği, "Okul sadece dört tarafı duvarla çevrili, tepesinde damı olan yer değildir. Okul her yerdir” sözünü akıllara getirdi.
Uygulamadan çok memnun olan 10. sınıf öğrencisi Salih Esen, “Okulumuzun sunduğu farklı bir etkinlik oldu, arkadaşlarımızla sosyalleşme anlamında çok güzel bir etkinlik. Kamla ilgili yeni bilgiler öğreniyoruz. Çok güzel bir deneyim oldu bizim içinde” dedi.
İlk defa böyle bir etkinliğe katılan Ayşe Özkan, “Okul sadece kapalı bir mekan değildir. Her yer okuldur. Okulumuz böyle bir etkinliği bizlere sunduğu için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Kampı iki yıldır yaptıklarını anlatan okul müdür yardımcısı Serkan Ünal ise, “Münir Özkul’un Hababam Sınıfı’nda can vermiş olduğu bir role biz burada öğrencilerimizle birlikte hayat verme düşüncesi içerisindeyiz. Okulun sadece dört duvardan olmadığını, eğitimin her yerde gerçekleşecek olduğunu öğrencilerimize anlatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize burada ilk yardım, kampçılık ve çadır kurma eğitimi veriyoruz. Okuma, test çözme saatleri oluşturduk” şeklinde konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Güvercinler için klimasını kapattı

Karabük'te bir inşaat mühendisi yuva yapan güvercinler için klima kullanımını durdurdu.

Kent merkezinde bir iş hanının 4'üncü katındaki ofisine gelen inşaat mühendisi Yusuf Aydın, pencere kenarında hareket eden iki yabani güvercini fark etti. Pencereyi açan Aydın, güvercinlerin klima motoruna yuva yaptığını gördü. Güvercinlerin yumurtlayacaklarını fark eden Aydın yuvayı çalı çırpı ile sağlamlaştırıp yuvayı genişletti. Güvercinlere marul, karnabahar gibi yiyecekler temin etmeye başladığını anlatan Aydın, "Güvercinlerin küçük odun parçaları taşıdığını gördüm. Yuva yapma gayretleri vardı. Biraz daha çalı çırpı toplayıp yuvalarını büyüttüm. Yumurtlayacakları belliydi ve birkaç gün sonra 2 tane yumurta yaptılar. Yavrular dünyaya gelirse buradan düşme ihtimalleri düşüncesiyle yuvayı büyüttük. Yemini, suyunu, marulunu, karnabaharını koymaya başladık. Artık yerinden hiç kalkmıyor. Tamamen yavrularına odaklanmış. Hatta bazen yiyecek koyacağımız zaman kızıyor, müdahale ediyor" dedi.

Ofisine gelen ziyaretçilerin, yuvadaki güvercini görünce sevindiklerini belirten Aydın, "Yumurtlayacakları ve yavrularının çıkacakları günü bekliyoruz. İnşallah onları da görürüz. Yavrularına güvenli bir yer yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.