ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu (MYO)nda “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” ve “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” programlarının açılması YÖK tarafından kabul edildi. Böylece BEÜ’nün toplam bölüm/program sayısı 362’ye yükseldi.
YÖK Yürütme Kurulu’nun 4 Şubat 2015 tarihli toplantısında, BEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu bünyesinde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programlarının açılması kabul edildi.
Çaycuma MYO Ulaştırma Hizmetleri Bölümüne bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştirecek olan programların, ülkemizde son yıllarda gelişen hava taşımacılığı sektöründe, gerekli bilgi ve donanıma sahip insan kaynağı yetiştirmesi hedefleniyor.
Her iki programdan mezun olan öğrenciler, almaya hak kazandıkları ön lisans diploması ile “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Meslek Elemanı” ve “Sivil Havacılık Kabin Memuru” unvanına sahip olacaklar. Mezunlar özel sektöre veya kamuya bağlı havayolu şirketleri, seyahat ve turizm acenteleri, havaalanları, lojistik firmaları ve bunlar gibi havacılık ulaşım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde çalışma olanağı bulacaklar.
“BEÜ, SİVİL HAVACILIK SEKTÖRÜNE DONANIMLI İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRECEK”
Yeni açılan programlar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi:
“Üniversitemiz sivil havacılık alanında iki yeni programı bünyesine kazandırdı. Bilindiği gibi sivil havacılık her geçen gün büyüyen bir sektör.
Bu sektör geliştikçe insan gücü ihtiyacı da beraberinde büyüyor. Bu alanda gerek tesislerin işletme ve yönetimi, gerekse destek hizmetlerinin sağlıklı olarak sürdürülebilmesinde eğitimli personel ihtiyacına yönelik olarak iki program açmayı YÖK’e teklif ettik. Teklifimiz kabul edildi. Çaycuma MYO bünyesinde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programlarımız açıldı. Her iki programda da gelecek yıl eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz yeni bölüm ve programlar açarken, alanla ilgili geniş çaplı araştırmalar yapıyoruz. Çünkü günümüzde gençler mezun olduklarında istihdam kaygısı yaşamayacakları bölümlerde öğrenim görmek istiyorlar.
Yaptığımız araştırmalar sivil havacılık alanında yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç olduğunu ortaya koydu. İş gücü piyasasının ihtiyaç analiz raporlarını, bölgede devam eden ticari ve üretim faaliyetlerini inceledik. Buna bağlı olarak Saltukova Havaalanına yakınlığı, Filyos Projesinin yakın gelecekte faaliyete geçecek olması dolayısıyla programlarımızı Çaycuma MYO bünyesinde açtık. Programlarımızın Üniversitemiz, Zonguldak ve ülkemiz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.”