Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

CHP’Lİ BELEDİYE’DEN GARİP KONSEPT İŞLER..!

Manşet Yayın: 24.09.2023 15:56 |Güncelleme:28.12.2023 11:57
CHP’Lİ BELEDİYE’DEN GARİP KONSEPT İŞLER..!

Safranbolu Kıranköy merkezde Halk Masasının bulunduğu alanda yenileme çalışmaları tamamlandı. Hemen altında belediyenin halka ücretsiz olarak hizmete açtığı umumi tuvaletler bulunuyordu. Bugünlerde ise daha önce ücretsiz olarak kullanılan tuvaletlerin ücretli olarak kullanılması, tartışmaları da beraberinde getirdi.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından yapılan garip konsept uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Merkezdeki umumi tuvaletlerin bulunduğu alanda yer alan Halk Masasının ofisi de yenilenmiş oldu. Bu alanda başlatılan yeniden düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte daha önceleri ücretsiz olarak kullanılan Belediyeye ait umumi tuvaletlerden artık ücret alınacağı öğrenildi.

9ef89fc1 0bb8 4a18 b2df f5aa3ce71e39

DÜZENLEMENİN PARASI VATANDAŞDAN MI ÇIKARILACAK

Düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yeniden kullanıma açılan alanda tuvaletler, daha önce hiç bir ücret alınmadan kullanılıyordu. Belediye ait tuvaletler bu yıl halka ücretli oldu. Bundan böyle bu tuvaletleri kullanan vatandaşlar 5 TL tuvalet ücreti ödemek zorunda kalacak. Safranbolu Belediyesinin daha önce ücretsiz olan kullanılan tuvaletleri ücretli yapmasına bir anlam veremeyen vatandaşlar, “Burası umuma açık bir alan, daha önce ücretsiz olarak kullandığımız tuvaletlere şimdi 5 TL para veriyoruz.  Belediyeler halka hizmet için vardır, halkın yaşamını kolaylaştırmak için vardır ama görünen o ki Safranbolu Belediyesi halkı yolunacak bir kaz gibi görüyor ki tuvaletleri ücretli yapmış.Belediye madem tuvaletleri ücretli olarak yapacak 5 TL niye yapıyor. Belediye tuvaletleri ücretli yaparak burada yapılan düzenlemenin bedelini halktan mı tahsil etmeye çalışıyor. Ekonomik krizi iliklerimize kadar hissettiğimiz bir dönemde Belediyenin tuvaletinin ücretli olması kanımıza dokunuyor.Cebinde parası olan var, olmayan var. Belediyenin bu yanlıştan bir an önce dönmesini bekliyoruz.” dedi.

ESKİ ÇEŞME DAHA İYİYDİ

Yine alanda bulunan çeşmenin yıkılarak yerine yenisi yapılırken, bu çeşmenin de Safranbolu’nun konseptine uygun olarak yapılmadığı gözlendi. Eski çeşme dursaydı daha yerinde bir karar olurdu şeklinde yorumların yapılmasına neden oldu. (Ramazan Öztürk)

2 kişi görüş bildirdi

  1. […] Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Milletvekili Akay, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret ederek, 28. Dönem 2. Yasama Yılı öncesi ülkemizin genel ekonomik durumu ve toplumsal konular hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Ayrıca, Sayın Genel Başkanımıza Karabük’te gerçekleştireceğimiz Afet Zirvesi’nin detaylarını paylaşarak çalışmalarımız hakkında bilgi verdik” dedi (Halil Kızılyer) […]

  2. […] CHP İl Başkanı Vedat Yaşar yaptığı açıklamada;  “Bundan yaklaşık 10 an önce mevcut il başkanımız Abdullah Çakır’ın milletvekili aday adayı olmasından dolayı il başkanlığını görevine yönetim olarak getirilmiştim. O tarihten bu tarafa arkadaşlarımızla birlikte özverili bir çalışma sergiledik. Bu süreç içerisinde olumlu olumsuz bir dizi olaylarla karşılaştık. Bunlar siyasi gerekse çevresel olaylar. Bir yandan seçim çalışmaları yürütürken, bir yandan da büyük felaketler için uğraşlar verildi. Yine bu dönemde hep birlikte seçimleri yaşadık. 8 Ekim 20023 Pazar günü 38. Olağan il kongremizi yapacağız. Pazar günü yapacağımız 12. Olağan genel kongremizde il başkanlığına adayım. Bizler bu zamana kadar hiç kimseye taraf olmadık. Bizleri taraf olarak kimse görmesin. Bizler Atatürk’ün kurmuş olduğu partimizin ilkelerine bağlıyız. Cumhuriyetçiyiz, Halkçıyız, Milliyetçiyiz, Devletçiyiz, Devrimciyiz ve Laikiz. Bizleri bu yoldan kimse çeviremez. Önümüzdeki günlerde büyük değişimler yaşayacağız. Karabük Merkez’de, Yenice’de, Ovacık’ta, Eskipazar’da ve Eflani’de büyük değişimler yaşayacağız.Safranbolu’da yaşadığımız sosyal ve kültürel belediyeciliği Karabük merkez ve ilçelerimize taşıyacağız. Bizler buna inanıyoruz, tüm vatandaşlarımızda buna inansınlar. Çok çalışıp hep birlikte başaracağız” dedi. […]

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’den uyuşturucu karnında bile olsa geçit yok

Gündem Yayın: 20.05.2024 16:24
İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane’den uyuşturucu karnında bile olsa geçit yok

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 2024 yılı başından bugüne yapılan yol kontrollerinde ülkeye mide ve bağırsaklarında uyuşturucu kapsülleri sokmaya çalışan toplam 7 kişi yakalanırken, söz konusu operasyonlarda 168 kapsül ve toplamda 1 kilogram 209.57 gram metamfetamin ve çok sayıda çeşitli uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Gümüşhane genelinde uyuşturucu madde ticaretinin ve kullanılmasının engellenmesine yönelik çalışmalarına devam eden İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından Türkiye’ye uyuşturucu madde getiren ve ülke içinde bu uyuşturucu maddeleri nakleden şahıslara yönelik çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar kapsamında son olarak Akçakale uygulama noktasında durdurulan bir araçta seyahat eden A.H.K. isimli yabancı uyruklu şahıstan şüphelenen ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığından talimatıyla şahısları Gümüşhane Devlet Hastanesine götürdü. Burada yapılan kontrollerde mide ve bağırsaklarında yabancı cisimler olduğu tespit edilen şahsın mide ve bağırsaklarında bulunan yabancı cisimler hastanede yapılan operasyonla çıkartıldı. A.H.K. isimli şahsın mide ve bağırsaklarından 105 parça halinde toplam 662.08 gram metamfetamin ele geçirilirken, yabancı uyruklu şahıs “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.