blank
Yusuf Korkmaz tarafından
22 Eylül, 2023 16:10 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:30
A+ A-

Karabük’te “Aile Çalıştayı” Düzenlendi

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, ailelerin  sosyal sorunlarının tespiti, çözümü, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla "Aile Çalıştayı" gerçekleştirildi. Yücel Huzur Evi'nde düzenlenen Çalıştaya; Akademisyenler, kamu kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum meslek elemanlarının katıldı. Çalıştayın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç;  ‘’Bilinçli Aileler Müreffeh Toplum’’ mottosu ile yapılan çalıştayın oldukça değerli olduğunu belirterek,  ailenin mutlak surette güçlendirilmesi gereken bir kurum olduğunu vurguladı. Aile içi şiddetin en önemli sebeplerinden birinin aile bağlarının zayıflaması olduğunu  ifade eden Bilgiç, aileye yapılan yatırımın bir anlamda topluma yapılan yatırım olduğunu söyledi. Çalıştay kapsamında Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Zengin Moderatörlüğünde “Aile, Eşitlik ve Adalet”, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme”, “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” konuları ele alındı. Gerçekleştirilen  çalıştayda ailenin güçlendirilmesine ilişkin mevzuat, uygulamalar ve bu konuda geliştirilmesi gereken alanlar tartışılarak, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasına yönelik geliştirilebilecek politikalar ve ailenin korunmasına ilişkin hak ve sorumlulukların güvence kapsamının nasıl genişletileceğine yönelik yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Ailelerin ekonomik ve sosyal yönden desteklenmeleri amacıyla alınabilecek ek tedbirler, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek ekonomik ve sosyal desteklerin neler olması gerektiği konuları tartışıldı. Aile ilişkilerini sağlam temeller üzerine kurmalarını sağlayacak unsurların ele alındığı çalıştayda, evlilik ve aile hayatına ilişkin toplumun farkındalık düzeyini artırmaya yönelik neler yapılabileceği üzerinde çalışmalar gerçekleştirildi. Çalıştayda ayrıca; afet ve acil durumlar için ailelerin bilinç ve farkındalık düzeylerini artıracak ve ailelerin iklim değişikliği konusunda tedbirli olmalarını sağlayacak hususlar da ele alındı. Tüm bunlara ek olarak konu başlıklarında da belirtildiği gibi ailenin korunması ve güçlendirilmesinde teknolojinin bilinçli kullanımı ve teknolojik gelişme sürecinin aile lehine kullanımının sağlanmasına yönelik araçların oluşturulması, aile bireylerinin bilinçli medya kullanımına ilişkin kapasitenin artırılması ve aile dostu yapımların teşvik edilmesi çalışmaları görüşüldü. Son olarak aile odaklı sosyal hizmet uygulamalarında yaşanan sorunlar ve önerilerin tartışıldığı çalıştayda ailelere yönelik sosyal hizmet modellerinin güçlendirilmesi ve ailelerin sosyal hizmetlere erişimlerinin artırılması konuları ele alındı. Çalıştayda ele alınan sorun ve çözüm önerileri raporlaştırılarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına iletildi. (Yusuf Korkmaz)  

Elektrikli Araçların Ardından Motosikletler de Servis Şartına Dahil Edildi
blank
Berkay Doğan tarafından
02 Ocak, 2025 13:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Elektrikli Araçların Ardından Motosikletler de Servis Şartına Dahil Edildi

Ticaret Bakanlığı, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlara yönelik düzenlemeleri genişleterek yeni bir tebliğ yayınladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, motosikletler, traktörler ve römorklar da artık servis altyapı zorunluluğu kapsamına alındı.

7 Bölgede 20 Yetkili Servis Şartı Genişletildi
Daha önce yalnızca elektrikli araçlar için geçerli olan ve araçların ithalatı için Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde en az 20 yetkili servis bulunması şartı, yeni düzenleme ile elektrikli motosikletleri, traktörleri ve römorkları da kapsayacak şekilde genişletildi. Bu, ithalatçıların yalnızca araçları değil, aynı zamanda gerekli servis altyapısını da kurmalarını zorunlu kılıyor.

Vatandaşın Sorunları Çözülüyor
Son dönemde metropollerde artan trafik nedeniyle motosiklet kullanımının yaygınlaştığı Türkiye’de, vatandaşlar parça temini ve bakım hizmetleri konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyordu. Bu yeni düzenleme ile kullanıcıların bu sorunlarının giderilmesi hedefleniyor.

Tebliğin Detayları
Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre:
• İthal edilecek araçlar için, belirlenen standartlara uygun 20 servis istasyonu belgelendirilecek.
• Bakım ve onarımdan sorumlu kişilerin yeterlilik belgeleri olacak.
• Türkiye’de kurulmuş çağrı merkezi hizmeti sunulacak.

Yürürlük Tarihi
Yeni düzenleme, 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu tarihten sonra, kapsam dahilindeki araçların ithalatı için bu şartların sağlanması zorunlu olacak.

Bu düzenleme ile hem kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi hem de Türkiye genelinde servis altyapısının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.