Sosyal medya platformları iç karışıklık durumunda kapatılma ihtimali ile karşı karşıya
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton “Tiktok, Twitter ve Snapchat gibi sosyal medya platformları, isyan ve toplumsal huzursuzluk gibi durumlarda problemli içerikleri önlemedikleri taktirde AB içerik yasası bağlamında kapatılabilir.” dedi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, geçtiğimiz Haziran ayında Fransa’da yaşanan protestolar nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sosyal medya eleştirilerinin ardından yeni açıklamada bulundu. Sosyal medya platformlarının toplumsal huzursuzluk yaşandığı zaman kapatılabilme ihtimali olduğunu söyleyen Breton, “Tiktok, Twitter ve Snapchat gibi sosyal medya platformları isyan, toplumsal huzursuzluk gibi durumlarda problemli içerikleri önlem almadıkları taktirde AB içerik yasası bağlamında kapatılabilir. Nefret içerikleri, öldürme, araçları yakma gibi isyan çağrısında bulunan içerikler, hemen silinebilir. Eğer bu tarz içerikler paylaşılmaya devam edilirse hemen yaptırım uygulanacak. Anında müdahale eden ekiplerimiz var” dedi. Öte yandan bazı eleştirmenler ise bu tarz önlemlerin Çin ve İran gibi otoriter ülkelerde görüldüğünü ifade ederek Breton’u eleştirdi. Sosyal medya platformlarına yeni düzenlemeler Breton ayrıca komisyonun, yeni kurallara uymaya ne kadar hazır olduğunu kontrol etmek için önümüzdeki hafta TikTok üzerinde bir "stres testi" yapacağını söyledi. Tiktok, Snapchat, Instagram ve Twittter dahil olmak üzere 19 sosyal medya platformu da Ağustos ayından itibaren yasa dışı ve zararlı içeriğin yayılmasını sınırlamak için yeni yasal yükümlülüklere uymak zorunda kalacak. Fransa’daki protestolar Fransa’da 27 Haziran’da 17 yaşındaki genç Nahel M.’in polis kurşunuyla vurulmasıyla ülkede protestolar düzenlenmiş, bunun üzerine Macron, “Sosyal medya gösterilerin örgütlenmesini kolaylaştırarak şiddetin körüklenmesinde rol oynadı. Hassas içeriklerin kaldırılması yönünde taleplerimiz olacak” demişti. Sosyal medya platformlarının yetkilileriyle temas halinde olduğunu vurgulayan Macron ayrıca sosyal medyadan şiddet çağrısı yapanların kimliklerinin tespit edilmesi için harekete geçeceklerini belirtmişti. (İHA)
Samsun’un İlkadım İlkokulu 3. öğrencisi Saliha Zeren Üsen, "36. Memleketler arası Çocuk Fotoğrafları Yarışması"nda dünya birincisi oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ve bir sanat merkezi iş birliğiyle düzenlenen yarışa 27 ülkeden 4 bin 100 eser katıldı. Müsabakada Saliha Zeren Üsen’in hayal gücü ve sanat sevgisiyle hazırladığı eser, heyet üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Üsen, müsabakada birincilik mükafatına layık görüldü.
Okul Müdürü Aydın Peker, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okullarında oluşturulan açık hava sınıfı ve ömür marifetleri atölyesinin, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için kıymetli bir fırsat sunduğunu belirtti. Peker, "Öğrencilerimizin gerek akademik gerek ömür marifetlerini geliştirmelerine dayanak oluyoruz" dedi.
Peker, bu büyük başarıda emeği geçen başta sınıf öğretmeni olmak üzere, Üsen’in ailesine teşekkür ederek, "Öğrencimiz Saliha Zeren Üsen’i yürekten kutluyoruz" sözlerini kullandı.