Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kent Konseyinden 100 Yaş Üstü Yaşlılara Yardım

Gündem Yayın: 21.01.2015 15:35
Yazar:

Karabük Kent Konseyi tarafından 100 Yaş üstü vatandaşlar için yardım kampanyası başlatılırken, Karabük’te şu ana kadar 100 yaşın üzerinde altı kişinin tespit edildiği bildirildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karabük Kent Konseyi Başkanı Yalçın Kılınç, İl Nüfus Müdürlüğünün resmi kayıtlarından tespit ettikleri 100 yaş üstü yaşlılara yardım yapılması için gerekli yerlerle görüştüklerini söyleyerek, “Karabük Kent Konseyi ve Karabük Belediyesi olarak ,ilimiz de 100 yaşın üzerinde yaşlılarımızı İl nüfus müdürlüğümüz resmi kayıtlarına göre tespit ettik. İlginç sonuçlara ulaştık. Bu ninelerimizden bir tanesinin 1901 doğumlu olduğunu ve bugün 114 yaşında belkide Türkiye’nin en yaşlı ninesi olduğunu gördük ve heyecanlandık. Bu kapsamda altı ninemize önce ön ziyaretlerde bulunarak sağlık durumlarını ve ihtiyaç durumlarını tespit ettik. Bazılarını son derece sağlıklı ve iyi bakılır durumda bulduk. Mağdur olanlarına ise Belediye Başkanımız Rafet Vergili tarafından kömür yardımı, Karabük Belediyemizce Kuru Gıda Yardımı, Eğitimi Geliştirme Derneğimizce de ihtiyacı olanlara Hasta Bezi ihtiyaçları sağlandı ve ulaştırıldı.Ayrıca Kent Konseyi olarak Karabük Özel Medicar Hastanesi ve Yücel Huzur Evi ile görüşmeler yaptık.Medicar Hastanesi yönetimi yüz yaşının üzerindeki 6 ninemizin hayat boyu tüm sağlık bakımlarını ücretsiz olarak üstlendi. Önümüzdeki günlerde bir program dahilinde Dr. Adem Kar başkanlığında bir sağlık heyeti ninelerimizi evlerinde ziyaret ederek ön muayenelerini yapacaklar ve kendilerine ücretsiz hizmet alacak şekilde yüzde yüz indirimli “MEDİCART” takdim edecekler.Yine Yücel Huzur Evi yöneticileri ile görüşmemiz neticesinde ihtiyaç ve talep halinde isteyen ninelerimizi Yücel Huzur Evine yerleştireceğiz. Karabük Kent Konseyi Başkanı olarak , bu projede yardımlarını esirgemeyen başta Karabük Belediye Başkanımıza, Kent Konseyi Yürütme Kurulundaki arkadaşlarıma, İl Nüfus Müdürümüze, Karabük Belediyemize, Eğitimi Geliştirme Derneğimize, Medicar Hastanesi Yönetimine, Yücel Huzur Evi Yetkililerine , Fevzi Çakmak Mahallesi, Yeni Mahalle, Yeşil Mahalle ve Yüzüncü Yıl Muhtarlarımıza minnet ve şükranlarımı sunarım.Bu altı ninemize yardım etmek , ziyaret etmek isteyen hemşerilerimiz, Yeni Mahalle, Yeşil Mahalle, Fevzi Çakmak ve Yüzüncü Yıl muhtarlarımız vasıtasıyla kendilerine ulaşabilirler. Etik açısından ninelerimizin isimlerini ve adreslerini açıklamayı uygun görmedik” dedi

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te “İnsansız Nano Helikopter” Üretilecek

Karabük Yayın: 30.04.2024 11:25
Karabük’te “İnsansız Nano Helikopter” Üretilecek

Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) bünyesinde faaliyet gösteren Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A.Ş firması, TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayi alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazandı.

Karabük Üniversitesi Teknoloji ve Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) bünyesinde faaliyet Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A.Ş firması, “İnsansız Nano Helikopter” başlıklı proje ile TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında 833 proje arasından, savunma sanayi alanında desteklenmeye hak kazanmış 45 projeden biri oldu.

Bu proje ile Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayi alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek.

“Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” kapsamında askeri operasyonlar, afet, depremler ve arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılabilecek bir Nanokopter ve Uçuş Kontrol Sistemi proje kapsamında geliştirilecek.

Karabukte Insansiz Nano Helikopter Uretilecek1

Türkiye’de ilk dünyada ise ikinci kez hayata geçmesi planlanan projenin,  yapılan çalışmalarla rakiplerine göre bazı üstünlükleri olan yerli ve milli bir mikro düzeyde İHA sistemi olması hedefleniyor.

Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A.Ş  Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan, “Çalışma alanımız insansız helikopter. Şu anda nano sınıfta bir helikopter projemiz TÜBİTAK tarafından 1501 programı kapsamında desteklendi.  Projemizin adı “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi.” Bu kapsamda arkadaşlarımızla birlikte projemizi belli bir noktaya getirdik. THS 4 seviyesinde çalışmalarımız devam ediyor, amacımız THS 9 seviyesine ulaşmak ve 2025 yılında projemizi seri üretime hazır hale getirmek diyebiliriz” dedi.

Karabukte Insansiz Nano Helikopter Uretilecek21 jpg

Projenin tamamlanmasıyla dünyada bu sınıfta bir insansız helikopter projesini tamamlamış ikinci firma olacaklarını belirten Uludoğan, projenin önemine vurgu yaparak, “ Bu helikopterle birlikte askeri istihbaratta, özel kuvvetlerin kullanımına uygun bir insansız helikopter projesi geliştirmek. Bu projenin önemi dünya üzerinde sadece bir firma tarafından geliştirilip kullanılması ve ikinci bir firmanın var olmaması.  Biz buna Türkiye’den yerli rakip firma olarak rakip çıkmayı planlıyoruz, hedefliyoruz.  Eğer bu projeyi başarıyla tamamlarsak, dünyada bu sınıfta bir insansız helikopter projesini tamamlamış ikinci firma olacağız inşallah. Bu alanda dışa bağımlılığı öncelikle sonlandıracağız ve askeri stratejik konuda yerli bir çözüm üretmiş olacağız. Ürettiğimiz ürünün katma değer payı çok yüksek bir ürün.  Bu sınıfta bir insansız helikopterin fiyatı 200 Bin Dolar civarında. Biz bunu yerli imkânlar üretip ordumuzun kullanımına daha uygun fiyatlara sunmayı hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

Karabukte Insansiz Nano Helikopter Uretilecek3 jpeg

Projenin teknolojik üstünlüğüne değinen Uludoğan, ” Katma değer olarak gram bölü ihracat fiyatı çok yüksek bir ürün. Yüksek teknolojiyi içeriyor. O kadar ufak bir cihazın içine bu kadar yüksek teknolojiyi sığdırmak çok zor olduğu için dünyada bunu yapabilen şu an ikinci bir firma yok. Bizim İnsansız Nano Helikopterimizin görüş açısı daha yüksek, yapay zeka modülümüz daha gelişmiş, havada kalma süremiz ve olumsuz hava koşullarına dayanma süremiz daha fazla diyebiliriz. Koaksiyel Rotor yapısı ve arka pervanesi ile daha stabil bir uçuş ve daha hızlı bir manevra kabiliyetimiz mevcut. Çok açıdan daha avantajlı bir ürün, daha yenilikçi bir yaklaşımla projeyi sürdürüyoruz. Rakibimizin taklidi değil tamamen o sınıfta yeni bir ürün üzerinde çalışıyoruz ” dedi.

Projenin teknolojik boyutu ve AR-GE içeriğinin belirlenmesinde, nanokopterin aerodinamik tasarımında, şirketin stratejik planlamasında ve proje yönetimi konusunda Akademik Danışmanlık hizmeti veren KBÜ Mühendislik Fakültesi  Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raif Bayır, “ Karabük Üniversitesi Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmamız Nanokopter düzeyinde bir insansız hava aracı geliştirme projesiyle Teknoparkımıza yerleşmişler. Biz projenin ARGE içeriği ve teknolojik boyutunun geliştirilmesinde, TÜBİTAK projesinin hazırlanmasında, sanayiye uygulanabilirliği konusunda doğru kurulmuş bir üniversite sanayi işbirliğimiz var. Kendilerine üniversitemizin laboratuvarları, imkanlarını,  içinde bulundukları bu Teknoloji Geliştirme Bölgesinin imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri açısından akademik danışmanlık hizmeti veriyoruz” diye konuştu.