Karabük’te mesire alanlarında piknikçilerin ardında bıraktığı alkol şişeleri, plastik atıklar ve mangal çöpleri çöp yığınına dönüşürken, ortaya çıkan pis görüntüler ise ‘Bizim içimiz nasıl bu kadar kirlendi’ dedirtiyor.
Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar mesire alanlarına akın ederken, piknik sonrası ortaya çıkan görüntüler tepkilere yol açtı.
Hemen hemen Karabük’teki bütün mesire ve park alanlarında görüntülenen çöp yığınları ve kırılan, sökülen aletler tepkilerin odağı haline geldi.
KONTEYNIR EKSİK
Birçok tabiat parkı ve mesire alanında yeterli sayıda çöp konteyneri bulunmaması şikayet konusu olurken, bazı vatandaşların çöplerini gelişi güzel etrafa atması da tepki topladı.
Bayram tatili ile birlikte özellikle hafta sonları vatandaşların uğrak yerleri olan mesire alanları ve tabiat parkları çöp yığınlarını andıran görüntüsüyle dikkat çekiyor.
GÜVENLİK ŞART
Kamu yatırımlarının bu şekilde hırpalanmasını “Bunun mutlaka bir çaresi olmalı” diyen vatandaşlar “Güvenlik elamanları ve güvenlik kameraları ile caydırıcı çözüm olabilir. Çevreye ve doğaya zarar verenler cezalandırılmalı” şeklinde görüş ileri sürüyor.
MÜDÜRDEN SES GETİREN PAYLAŞIM
Öte yandan bir kamu kurumunda müdür olarak görev yapan duyarlı bir çevreci konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ses getirdi.
Çok sayıda beğeni ve yorum alan paylaşımında iman zayıflığına dikkat çeken ve ‘Temizlik imandan değil miydi?’ diye soran müdür, “Karabük olarak bir özelliğimiz var! Her yeri çöplüğe çevirmeyi iyi beceriyoruz.Avdan Altı mesire yeri milyarlık yatırımdı heryeri çöpe çevirip piknik masalarını bile yaktılar.
Çamlık ormanı Kent Orman ilk yapıldığında Şelalesi,göleti,gözetleme kulesi milyarlık yatırımdı heryeri çöp yaptılar söktüler kırdılar..! Şu an yeni yapılan resmi açılışı bile yapılmamış yeni Çamlık parkı heryeri çöp,dikilen biberiye vs sökmüşler!
Baklabostan tabiat parkı şehrin kilometrelerce uzak ve yüksek rakımlı bir yer, maalesef Baklabostan Şelalesi dahil Her Yer ÇÖP...
KARABÜK Şehir parkı yeni yapılmıştı. Çimlerin üzerinde mangallar söndürülmüş,masalar kırılmış,Wcler dahil zarar verilmiş...Biz ne zaman kamu malına zarar vermeyi bırakacağız!!!
Karabük’te nerede bir yeşil alan varsa, hangi kurumun bahçesi bakımlı ve yeşilse bu güzellikleri çöpe çevirmeyi, resmi kurumların bahçelerinden çiçekleri kökleriyle sökmeyi, Kırmayı dökmeyi NE ZAMAN BIRAKACAĞIZ....
TEMİZLİK İMANDAN DEĞİL MİYDİ? BU temizlik sadece üstümüz başımız, evimiz için mi geçerli sadece !!!
Sokaklarımız,Kamuya ait olan yerler, Çevremizi kapsamıyor mu? NE OLUR BU KONUDA DUYARLI OLALIM NE OLUR!” ifadelerine yer verdi.(Haber Merkezi)
Kar altında kuş sesleriyle kendini gösteren tarihi evler mest ediyor
Karabük'ün UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesi, kar yağışının ardından adeta beyaz bir gelinliğe büründü. İlçede kar yağışı sonrası güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte her biri geçmişin sessiz tanığı olan tarihi evlerin üzerindeki kar tabakası parıldarken, kuş sesleriyle birlikte ortaya insanı mest eden görüntüler çıktı. Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan ve özgün mimarisiyle dikkat çeken Safranbolu evleri, karın beyaz örtüsüyle birleşince ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Özellikle cumbalı yapısı ve mor renkli dış cephesiyle dikkat çeken tarihi konak, bölgedeki birçok yerli ve yabancı turistin ilgi odağı oldu. Doğanın ve tarihin iç içe geçtiği bu eşsiz manzara, fotoğraf tutkunlarına da ilham veriyor. Safranbolu sokaklarında dolaşanlar, bir yandan temiz ve serin havayı solurken diğer yandan kuş cıvıltıları eşliğinde tarihle iç içe huzurlu bir gün geçirmenin tadını çıkarıyor. Yetkililer, bu mevsimsel güzelliği kaçırmak istemeyen ziyaretçileri ilçeye davet ederken, Safranbolu'nun dört mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğünün de altını çiziyor.