Meydana Gelen Kazada 9 Kişi Yaralandı

Karabük Postası tarafından
02 Temmuz, 2023 12:56 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde servis minibüsü, kırmızı ışıkta bekleyen 2 otomobil ve motosiklete çarptı. Zincirleme kazada 9 kişi yaralandı. Kaza, ilçe merkezi Emek kavşağında meydana geldi. Safranbolu'dan Karabük istikametine giden, F.K. idaresindeki 78 S 9002 plakalı servis minibüsü, henüz belirlenemeyen nedenle Emek kavşağında kırımızı ışıkta bekleyen 34 FY 7459 ve 34 EFN 291 plakalı otomobiller ile 78 AAC 909 plakalı motosiklete çarptı. Kazada, minibüsteki yolculardan M.Y, T.K. ve Y.K. ile diğer araçlardaki B.G. ( 15), S.G. (15), M.G. (17), İ.E.G (25), U.B. ( 29) ve H.B. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Safranbolu Devlet Hastanesi ve Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.(İHA) https://www.youtube.com/watch?v=_eTxUVhkPjA
Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük Üniversitesi şehirle iş birliğini güçlendiriyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, kentte faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek şehir-üniversite iş birliğinin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 15:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş da katıldı. Görüşmede üniversite ile şehir arasındaki etkileşim, potansiyel projeler ve iş birliği imkânları ele alındı.

Toplantıda katılımcılara Karabük Üniversitesine ilişkin güncel gelişmeleri sunan Rektör Kırışık, özellikle Mart ve Nisan aylarında elde edilen bilimsel ve kurumsal başarıları paylaştı. Üniversitenin üç temel odak noktası olan araştırma-geliştirme, eğitim-öğretim ve toplumsal katkı alanlarında yürütülen çalışmalara değinen Kırışık, bu başarıların Karabük’e değer kattığını söyledi.

Kırışık, "Sizlerle birlikte nasıl daha fazla başarı kazanabiliriz, bunu istişare etmek istedik. Karabük Üniversitesi ile birlikte Karabük büyüyecek" ifadelerini kullandı.

Üniversitenin sahip olduğu altyapı imkanlarının şehir paydaşlarının hizmetine açık olduğunu vurgulayan Kırışık, "Size katkı sağlayacak çok güçlü bir altyapımız var. Her konuda destek olmaya ve iş birliğine açığız" dedi.

Toplantıda, öğrencilerin şehir yaşamındaki memnuniyetini artırmaya yönelik öneriler de gündeme geldi. Katılımcılar; barınma, sosyal yaşam, Safranbolu yerleşkesindeki alan yetersizliği ve uluslararası öğrencilerin uyumu gibi konularda ortak çözüm arayışlarının önemine dikkat çekilirken Karabük’ün "öğrenci dostu şehir" vizyonuna ulaşabilmesi için üniversite ile yerel yönetimlerin ve meslek kuruluşlarının koordinasyon içinde çalışması gerektiği vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.