Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Açılış Programı

Gündem Yayın: 01.06.2023 16:16
Yazar:
Hayat Boyu Öğrenme Haftası Açılış Programı

Karabük’teki Halk Eğitim Merkezlerinde verilen kurslarda yapılan çalışmalar ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ açılış programında sergilendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ açılış programı Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Programda Seramik Biçimlendirme ve Çini, Su kabağı işlemeciliği, 3-6 yaş Oyun Odası, Epoksi, Şiş Örücülüğü ve Giyim Kursları gibi birçok kursta yapılan çalışmalar sergilendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Karabük Valisi Fuat Gürel, ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nı kutladı.
Gürel, meslek hayatına başladığı günden beri Halk Eğitim Merkezinin kurslarını ziyaret ettiğini belirterek, 941 kursta 35 bin kursiyerin bulunduğunu söyledi.
Konuşmanın ardından Vali Gürel ve protokol üyeleri kurslarda yapılan çalışmaları inceledi.
Programa Karabük Valisi Fuat Gürel ile eşi Özlem Aras Gürel’in yanı sıra, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.(İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gal arısına karşı 600 yırtıcı böcek doğaya salındı

Dünya Yayın: 09.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

Zonguldak’ta kestane ağaçlarına zarar veren gal arısına karşı faydalı 600 yırtıcı böcek doğaya salındı.

Türkiye’de 2014 yılında Yalova ve Bursa’da ortaya çıkan ve ana vatanı Çin olan gal arısına karşı mücadele sürüyor. 2020 yılından itibaren Zonguldak’ta da görülen; kestane ağaçlarının tomurcuklarına bıraktığı yumurtalarla birlikte çoğalan gal arası, ağaçların çiçek açmasını engelleyerek zamanla kurumasına sebep oluyor.

Kestanedeki rekolteyi de düşüren, kestane balının üretiminin azalmasına da sebep olan gal arısına karşı mücadele programı çerçevesinde doğaya 600 yırtıcı böcek salındı. Kilimli ilçesine bağlı Göbü Şirinköy’de dğaya salınan “Torymus sinensis”ler ile birlikte kestane ağaçlarının korunması hedefleniyor.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Nihat Ağan ve görevli personellerin katılımıyla gal arısına karşı mücadelenin süreceği ifade edildi.

Zonguldak Valiliği; ‘Doğada biyolojik denge için faydalı böcek popülasyonu yeterli sayıya ulaşıncaya kadar kestane gal arısının yoğun zarar yaptığı bölgelerde faydalı böcek salımına devam edilecektir” paylaşımında bulundu.