Karabük Postası tarafından
17 Nisan, 2023 16:49 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KARDEMİR Özel Kitap Hazırladı

Kardemir, 86. Kuruluş yıldönümü ve cumhuriyetimizin 100. Yılına istinaden özel bir kitap hazırladı. Hazırlanan eser,Karabük Demir Çelik Fabrikası” ismiyle yayıncı sertifikası alınarak, Kardemir Yayınları adı altında yayımlandı.256 sayfadan oluşan kitap, Kardemir Yayınları bünyesindeki ilk kitap özelliğini taşıyor. Şirketin zaman içerisinde oluşturduğu kaynaklar artık Kardemir Yayınları çatısı altında yayımlanması planlanıyor. 22 başlıktan oluşan kitapta, demirin tarihini, sanayinin teknoloji ile buluşmasını, Cumhuriyet döneminde Kardemir’in kurulmasının önemini, Kardemir’in kurulduğu yer olan Karabük’ü, 1960 ve 1970’li yıllarında fabrikanın üretim serüvenini, 1995 sonrası fabrikanın izlediği yol haritasını, fabrikada bulunan işletmeleri ve şu anda hala görev alan tecrübeli çalışanlarla röportajlar bulunuyor. “Fabrikadan dumanlar çıkıyorsa mutluyuzdur” Kitap bir Kardemir çalışanının verdiği röportajdaki “sabah evden çıktığımızda, fabrikayı gördüğümüz her yerden ilk önce bacalara bakarız. Dumanlar çıkıyorsa mutluyuzdur.” ifadeleriyle başlıyor. Kardemir’in birçok anısını fotoğraflarla okuyucusuna aktaran eserde yeni çekilmiş yaklaşık 140 adet fotoğraf yer alıyor. Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Bahri Kamil Fırat tarafından hazırlanan kitap, yakın zamanda açılışı yapılan Yenişehir Mühendisler Kulübü’nde 23.04.2023 tarihine kadar sergilenecek, önümüzdeki günlerde de Karabük Millet Bahçesi’nde inşa edilecek olan Kardemir Müzesi içerisinde bölge halkı ile buluşturulması ön görülüyor. Kardemir, köklü sanayi kültürü ile geçmişte olduğu gibi günümüzde de tarihini ve bilgi birikimini gelecek nesillere aktarmaya devam edecek.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rengarenk çiçekler göz kamaştırdı

Bolu’nun Abant Tabiat Parkı yolunda baharın gelişiyle birlikte yeşilin binbir tonu fotoğraf tutkunlarına görsel şölen sundu.
Abant Gölü Ulusal Parkı yolunda sarı-mor çiçekler ve papatyalar açarken, etraftaki yaylalarda da rengarenk çiçekler göz kamaştırdı. Baharın tüm hoşluğuyla hissedildiği Abant bölgesinde, tabiat tutkunları ve fotoğrafçılar için de eşsiz görüntüler sundu. Tatilciler, pak havanın ve huzurlu ortamın tadını çıkarttı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.