Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
16 Nisan, 2023 15:26

Rekabet Kurumu Başkanı Küle: ‘Kurumumuz rekabete aykırı davranışların tespiti devam etmektedir’

A+ A-

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et fiyatlarında yaşanan artışa ilişkin, "Kurumumuz rekabete aykırı davranışların tespiti ve ağır şekilde cezalandırılması konusunda çalışmalarına devam etmektedir" dedi.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et fiyatlarında son zamanda yaşanan artışlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Küle, en temel gıda maddelerinden biri olan kırmızı etteki bu fiyat artışlarının ilgili diğer kamu kurumlarının yanı sıra Rekabet Kurumunun da yakın takip ettiğini belirtti. Yine aynı açıklamada Küle, Rekabet Kurumunun 22 yılından itibaren kırmızı et sektörüne yönelik çalışmalar yürüttüğünü, sektörde faaliyet gösteren teşebbüsler ve birlikleri hakkında yapılan geniş kapsamlı incelemelerinde halihazırda devam ettiğini kaydetti. Ayrıca Küle, kırmızı et piyasasına tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde mercek tutması hedeflendiği belirtilen bu incelemelerde, hem sektörün yapısal ve mevzuat kaynaklı sorunları hem de sektördeki teşebbüslerin ve birliklerinin piyasa davranışının da ele alındığı vurgulandı. "Kurumumuz rekabete aykırı davranışların tespiti ve ağır şekilde cezalandırılması konusunda çalışmalarına devam etmektedir" Teşebbüsleri ve birliklerinin davranışlarına ilişkin incelemelerde piyasada rekabet kurallarına aykırı herhangi bir oluşum olup olmadığına odaklandığını belirten Küle, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Rakip teşebbüslerin rekabeti sınırlayıcı bir anlaşma içinde bulunup bulunmadıkları, teşebbüs birliklerinin sektördeki rekabeti engellemeye yönelik kararlarının veya eylemlerinin olup olmadığı ve piyasadaki büyük teşebbüslerin perakendecilerle ilişkilerinde rekabete aykırı davranışların ortaya çıkıp çıkmadığı öncelikli olarak değerlendirilmektedir. Zira rekabet kurallarına aykırı bu davranışlar doğrudan ya da dolaylı olarak kırmızı et fiyatlarının artmasına yol açabilmektedir. 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlali niteliğindeki bu davranışların tespiti halinde, ilgili teşebbüsler hakkında teşebbüslerin cirolarının yüzde onuna varan idari para cezaları uygulanması söz konusu olabilecektir. Kurumumuz tüketicilerin beslenmesinde ve bütçesinde önemli yeri olan kırmızı etteki fiyat artışları konusunda son derece duyarlı olup sektördeki rekabete aykırı davranışların tespiti ve bu davranışların ağır şekilde cezalandırılması konusunda gerekeni yerine getirmek üzere çalışmalarına devam etmektedir." (İHA)

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

18 Ekim, 2024 15:09

Karabük Üniversitesi, 2024 – 2025 Akademik Yılı Açılışı Yapıldı

Karabük Üniversitesi, 2024 – 2025 Akademik Yılı Açılışı Yapıldı
A+ A-

Karabük Üniversitesinin 2024 - 2025 Akademik Yılı açılış töreni Vali Mustafa Yavuz'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapılan törene, Vali Mustafa Yavuz, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Güleç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları’nın Temsilcileri, Akademisyenler, Öğretim Üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Karabük Üniversitesi’nin tanıtım filmi ile devam etti.

Karabük Üniversitesi'nin 2024 - 2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde bir konuşma yapan Vali Mustafa Yavuz, Üniversitenin kurulduğu günden bu yana elde ettiği başarıları ve Batı Karadeniz’in sosyal, kültürel ve eğitim hayatına katkılarını vurguladı.

Vali Yavuz, Karabük Valiliği’nin “Eğitim Kenti Karabük” vizyonunun önemli bir paydaşı olan üniversitenin, akademik kadrosu, projeleri ve uluslararası işbirlikleri ile Karabük’ü eğitimde marka şehir yapma hedefine yaklaştırdığına dikkat çekti.

Karabük Valiliği himayelerinde hazırlanan Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında elde edilen başarılara değinen Vali Yavuz, "Bu yıl Üniversite sınavında ilimizden ilk 20.000’e 242 öğrenci, ilk 1000'e 14 öğrenci ve ilk 100'e 3 öğrencimiz girmiştir.  Yine LGS’de %1’lik dilime giren 18 öğrenci, %15'lik dilime ise 489 öğrenci ve bursluluk sınavında ise 4 öğrencimiz tam puan alarak Türkiye birinciliği elde etmiştir.  Öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

Vali Yavuz, bu yıl Valilik, Kardemir ve TSO arasında yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü sayesinde öğrencilerin sanayide deneyim kazanacağı ve nitelikli iş gücü yetiştirileceğini belirtti.

Vali Yavuz; Karabük’te üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının eksiksiz karşılandığını, KYK yurtlarında tüm öğrencilerin yerleştirildiğini ifade ederek, Şehirdeki güvenliğin sağlanması ve öğrencilerin  huzur ve güven içerisinde eğitim almaları için her türlü tedbirin alındığı vurguladı.  

Akademik kadroya yönelik teşekkürlerini ileten Vali Yavuz, Karabük Üniversitesi’nin bilimsel başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Vali Yavuz, yeni akademik yılın, üniversiteye, Karabük'e ve tüm öğrencilere başarı ve mutluluk getirmesi diledi.

Konuşmaların ardından yazar, edebiyatçı öykü ve roman yazarı Zeki Bulduk tarafından  “Türkiye Yüzyılı’nda Edebiyatın Rolü” konulu ilk ders işlendi. Karabük Üniversitesi’nin 2024 - 2025 Akademik Yılı Açılış Programı “Akademik Teşvik" Ödüllerinin Vali Mustafa Yavuz ve protokol üyeleri tarafından verilmesi ile sona erdi.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Derman Eczanesi
Derman Eczanesi
Adres

PTT Caddesi Havuzluhan No:25/B Karabük

Telefon

(370) 424-1955

Koç Eczanesi
Koç Eczanesi
Adres

Emek Mahallesi, Akıntürk Sokak No:19-24 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 413-3070

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455