Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

3240 Kişi SGK’ya Olan Borcunu Yapılandırdı

Gündem Yayın: 26.12.2014 15:16
Yazar:
3240 Kişi SGK’ya Olan Borcunu Yapılandırdı

Karabük Sosyal Güvenlik Kurumu (SKG) İl Müdürü Nuri Akçay, 1 Ekim’de başlayan borç yapılandırmasına Karabük’te sigortalı ve işveren olarak 3240 başvuru yapıldığını belirterek, 47 Milyon 173 Bin TL’nin yapılandırıldığını söyledi
6552 sayılı torba kanununu ile 1 Ekim’de başlayan SSK, BAĞKUR, GSS prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan, Karabük Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nuri Akçay, 3240 yapılandırma müracaatı alınarak toplam 47 Milyon 173 Bin TL’nin yapılandırıldığını açıkladı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nuri Akçay yaptığı açıklamada; “6552 Sayılı Torba kanunu ile 1 Ekim 2014 de başlayan SSK, BAĞKUR prim yapılandırmaları ile ilgili olarak bugüne kadar 2035 sigortalı, 1205 işveren olmak üzere toplam 3240 yapılandırma müracaatı alınmış ve 47 milyon 173 bin TL yapılandırması yapılmıştır.
Ayrıca 30 Kasım 2014 tarihli Resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararına istinaden yapılandırma süresi BAĞKUR ve SSK primlerinde müracaat süresi 31 Aralık’tan 2 Şubat 2015 tarihine kadar bir ay süreyle uzatılmış olup, ilk taksit ödeme süresi ise 2 Mart 2015 tarihine uzatılmıştır. GSS sigortalılarının yapılandırma müracaat süresi 30 Nisan 2015 tarihine kadar olup ilk ödeme süresi 1 Haziran 2015 tarihidir” dedi.
SGK İl Müdürü Nuri Akçay ayrıca, 31 Aralık tarihine kadar 6552 sayılı torba kanununa göre yapılandırma müracaatı yapan emekliliğe hak kazanmış sigortalıların prim borçlarıyla ilgili Kurum Başkanlığı ile Türkiye Halk Bankası A.Ş arasında imzalanan iş birliği protokolüne göre, bugüne kadar 41 adet sigortalının primleri Halk Bankası tarafından kredilendirilmiş olup aylıkları bağlanmıştır” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu TSO heyetinden hayırlı olsun ziyaretleri

İlçe Haberleri Yayın: 02.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Safranbolu TSO heyetinden hayırlı olsun ziyaretleri

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal beraberindeki heyetle belediye başkanları Özkan Çetinkaya ve Elif Köse ile İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal ve Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe 31 Mart’ta Karabük Belediye Başkanlığına seçilen Özkan Çetinkaya’yı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Çetinkaya, nazik ziyaret ve iyi dileklerinden dolayı TSO heyetine teşekkürlerini sundu.

Ziyaret, Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe’nin, Çetinkaya’ya Atatürk tablosu hediye takdimi ile son buldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Hayri Boyacı, yönetim kurulu üyeleri Fehmi Erdoğan, Eyüp Öztürk, Meclis Başkan Yardımcısı Rıfat Aynacı, meclis üyeleri Hasan Cemal Şahin, Emrah Tufan ve Hacı Mehmet Gençer Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Heyet Başkan Köse’ye çalışmalarında başarılar dilerken, Köse de nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Heyet daha sonra İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Ahmet Sözen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.