Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı

Gündem Yayın: 02.02.2023 16:06
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Fuat Gürel Başkanlığında yapıldı. Toplantıya; Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Kayış, Vali Yardımcısı Osman Sak, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, kurum müdürleri ile kurul üyeleri katıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından 6284 sayılı kanun gereğince 2021 ve 2022 Yılınlarında gerçekleşen olay istatistikleri, KADES Uygulaması ve kurumlar tarafından gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri hakkında Vali Fuat Gürel ve katılımcılara bilgiler verildi.

İl genelinde yaşanan olay istatistiklerinin paylaşıldığı toplantı, kadına yönelik şiddeti oluşmadan önlemek için yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu Üniversitesi’nde GES dönemi: Çevre dostu enerji için ilk adım tamamlandı

Dünya Yayın: 07.09.2024 20:22
İhlas Haber Ajansı

Kastamonu Üniversitesi’nde kurulacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinin fizibilite çalışmaları tamamlandı, çevre dostu enerji için geri sayım başladı.

Kastamonu Üniversitesi’nde kurulması planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinin fizibilite çalışmaları başarıyla tamamlandı. Dünya Bankası tarafından finanse edilen ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın mali güvencesinde yürütülen bu proje, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kamu ve Belediye Yenilenebilir Enerji Projesi (KAYEP) kapsamında gerçekleştiriliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nden Mühendis Yeliz Tanış’ın liderliğinde yürütülen çalışmalar, Kastamonu Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Şube Müdürü Erdem Zengin, Enerji Yöneticisi Ekrem Arslanel, Elektrik-Elektronik Mühendisi İbrahim Elmas, Elektrik Teknikeri Ümit Koç ve ekibi tarafından titizlikle yürütüldü. Projenin fizibilite süreci, teknik ve çevresel boyutlar ayrıntılı şekilde değerlendirilerek tamamlandı.

İncelemeler sonucunda, belirlenen alanların güneş enerjisi için uygun olduğu ve projenin hayata geçirilmesine engel teşkil edecek bir sorun olmadığı tespit edildi. GES projesi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a sunulan bir brifing ile aktarıldı.

Rektör Prof. Dr. Topal, GES projesinin sadece üniversitenin enerji ihtiyacını karşılamayacağını, aynı zamanda çevre dostu bir çözüm sunarak sürdürülebilirlik hedeflerini destekleyeceğini vurguladı. Topal, projenin üniversitenin eğitim ve araştırma faaliyetlerine de katkı sağlayacağını belirterek, çevre ve toplum üzerindeki olumlu etkilerinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

GES projesi, Kastamonu Üniversitesi’nin enerji ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, temiz ve yenilenebilir enerji kullanımını teşvik ederek uzun vadeli faydalar sağlaması hedefleniyor.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455