Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Okullarda Matematik Seferberliği Devam Ediyor

Gündem Yayın: 03.01.2023 14:42
Okullarda Matematik Seferberliği Devam Ediyor

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Matematik Seferberliği”  Karabük’teki  okullarda devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliği ile yürütülen Matematik Seferberliği kapsamında öğretmen ve öğrenciler için yeni bir kaynak oluşturmak amacıyla hazırlanan Matematik Dijital Eğitim Platformunu Karabük’te  öğrenciler etkin bir şekilde kullanmaya devam ediyor.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Matematik Seferberliği” nin önemine değinerek,  “Karabük olarak hem akademik ve hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlarda öğrencilerimizin başarıları ile temayüz etmiş bir il olarak Matematik Seferberliği ‘nin gücümüze güç katacağına inanıyorum. Öğrencilerimiz matematik seferberliği platformunu en etkin bir şekilde kullanmaktadırlar. Hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar. Bu açıdan matematik seferberliği platformu çok kıymetli ve önemli.

Millî Eğitim Ailesi olarak “Hep Daha İleriye”şiarıyla öğrencilerimizi geleceğe hazırlamada bugüne kadar olduğu gibi bugün de, yarın da öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz “Matematik Seferberliği” çalışmalarında da özverili olarak çalışmalarına devam ediyor. Bu projenin eğitim öğretim hizmetlerimize yeni bir heyecan kattığını görüyorum. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.” dedi. (Nurettin Acar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te 1992 Jandarma Komando Dualarla Mezun Oldu

Gündem Yayın: 17.05.2024 14:29
Karabük’te 1992 Jandarma Komando Dualarla Mezun Oldu

Safranbolu ilçesinde temel eğitimlerini tamamlayan bin 918 Jandarma ile 74 sahil güvenlik kursiyeri eğitimlerinin ardından dualar eşliğinde mezun olarak Jandarma Teşkilatı ile Sahil Güvenlik Komutanlığına katıldı.

Safranbolu 125. Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında 35. dönem Jandarma Uzman Erbaş Komando temel kursu kapanış töreni gerçekleştirildi. Tören, Vali Mustafa Yavuz ve Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin’in birlikleri ve katılımcıları selamlaması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

JANADARMA4 jpg

Törende konuşan Vali Yavuz, 6 aylık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak 1992 genci ve ailelerini kutladı. Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanı Albay Yusuf Küçükbaşol, 35. dönem uzman erbaş komando temel kursu kapsamında zorlu eğitimleri başarıyla tamamlayan 1918 jandarma ve 74 sahil güvenlik kursiyerini mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

JANDRMA10 jpg

Eğitimi birincilikle tamamlayan askerin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından Vali Yavuz, Tuğgeneral Ertekin ve Albay Küçükbaşol, başarılı erlere belge ve hediye verdi. Törende, askerler gösteri yaptı.

JANDARMA2 jpg

Tören geçişinin ardından 1992 kursiyer, yakınlarıyla kucaklaştı. Programın sonunda bazı askerler evlilik teklifi yaptı. Programa, Vali Yavuz’un eşi Süreyya Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekilli Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ile diğer protokol üyeleri ile Asker aileleri ve vatandaşlar katıldı.

JANDARMA 1 jpg JANDARMA6 jpg