Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Değirmenci, OECD Çelik Komite Toplantısına Katıldı

Gündem Yayın: 23.09.2022 12:24
Değirmenci, OECD Çelik Komite Toplantısına Katıldı

Özçelik-İş Sendikası  Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından düzenlenen 92. Çelik Komitesi Toplantısına katıldı.

19-20 Eylül 2022 tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen toplantıya Özçelik-İş Sendikasını temsilen katılan Genel Başkan Değirmenci, toplantıya katılımının yanı sıra birçok ülkeden heyetlerle temaslarda bulunup, görüşmeler yaptı.

Toplantıda OECD’e üye ülkelerin çelik endüstrisinde karşı karşıya olduğu zorluklar ele alınırken, çelik endüstrisi için açık ve şeffaf pazarların teşvik edilmesi üzere bilgi alışverişinde bulunuldu.

Avusturya, Türkiye, Belçika, Almanya, İtalya, Rusya, ABD, Avrupa Birliği olmak üzere toplam 40 tane ülke ve katılımcı kategorisinde 7 ayrı ülkenin yer aldığı Çelik Komite toplantısı, Komite Başkanı De L’acier’in sözlü sunumu ile başladı. Çelik endüstrisinin rekabet gücü hakkında bilgiler verdikten sonra toplantıya katılan katılımcılara tek tek söz verilerek kendi ülkelerindeki güncel çelik piyasasına dair sunumlar yapıldı. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın çelik sektörü üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsedildi. Küresel Çelik Piyasası’ndaki beklentilerin neler olduğu anlatıldı.

Genel Başkan Değirmenci de Komite Başkanı De L’acier başta olmak üzere Japonya, Brezilya, Meksika ve Türkiye’den katılım sağlayan heyetlerle bir araya gelerek, bilgi paylaşımında bulunup, görüşlerini dile getirdi. (Nurettin Acar)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kameraya yansıdı

Manşet Yayın: 18.05.2024 12:48
Karabük’te motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza kameraya yansıdı

Karabük’te aynı yönde seyir halinde olan otomobil ile motosikletin çarpıştığı yaralamalı kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, Aydınlıkevler Mahallesi Tevfık Fikret Caddesi’nde meydana geldi. Kent merkezi yönüne giden E.A. (21) idaresindeki 78 BB 649 plakalı otomobil, önünde seyir halindeyken sağa dönüş yapmak isteyen E.A. (17) idaresindeki 78 ABM 765 plakalı motosikletle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, çöp konteynerine ve bir evin bahçesinin demir korkuluklarına çarparak durabilirken, motosikletle sürüklenen E.A. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Facianın eşiğinden dönülen kaza, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!