Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tecrübe Şart!

Gündem Yayın: 21.09.2022 14:06
Yazar:
Tecrübe Şart!

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekim ayında başlayacak komite, meclis başkanlığı ve yönetim kurulu seçimlerine kısa bir zaman kala kulislerde eski başkanlardan Pehlivan Baylan isminin ön plana çıktığı gözleniyor.

2018 Nisan ayında yapılan seçimlerde Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçilen Mehmet Mescier ile Meclis Başkanı seçilen Salih Yılmaz’ın yeni dönemde aday olmayacaklarını açıklaması üzerine birçok isim adaylık için harekete geçti.

BAYLAN İÇİN İKNA TURLARI

Bir süredir eski başkanlardan Pehlivan Baylan’ın başkanlığa tekrar aday olması için ikna turları yapıldığı ve Baylan’ın da karar aşamasında olduğu öğrenildi. Halen Karabük Haddeciler Derneği Başkanlığı görevini yürüten sanayici iş adamı Baylan 2009-2013 yılları arasında Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevinde bulunmuş ve kente kazandırdığı bir birçok eser ve uygulama ile adından övgüyle söz ettirmişti.

ÇALIŞMA KARNESİ BAŞARILAR DOLU

Siyaset ve cemiyet yaşamındaki yüksek temposunun yanı sıra TSO Başkanı olarak görev yaptığı dönemde KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Kredi Garanti Fonu Müdürlüğü, BAKKA, Filyos projesi, TOBB Meslek Koleji kurulması, yurt içi ve yurt dışı inceleme gezileri, fuar ve temsil ve faaliyetleri, girişimcilik kursları gibi pek çok alanda sektörlerin gelişmesi için çalışmalar yapan Baylan’ın ikna edilerek yeni dönemde de görev alması bekleniyor.

PEHLİVAN BAYLAN KİMDİR?

1953 Yılında Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde doğdu. 1967 yılında ailesiyle birlikte Karabük’e geldi. Pehlivan Baylan 1970 yılından 1984 yılına kadar bugün sahibi olduğu şirkette katiplikten fabrika müdürlüğüne kadar değişik görevler üstlendi. 1992 yılında Payas’ta ikinci haddesini kuran Baylan, 1992-95 yılları arasında Karabükspor’da Asbaşkan olarak görev aldı.

1986-92 yılları arasında Haddeci İşverenler Sendikası Başkanlığı yapan Pehlivan Baylan, 1995-2002 yılları arasında da Anavatan Partisi il başkanlığı görevinde bulundu. Partisinden 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adayı oldu. 2009-13 yılları arasında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Baylan günümüzde ise Karabük Haddeciler Derneği Başkanlığı görevini yürütüyor. Demir Çelik, akar yakıt ve ihracat firmaları bulunan Baylan 100’e yakın ülkeye ihracat yapıyor.

8 EKİM’DE ORGAN SEÇİMİ, 15 EKİM’DE BAŞKAN SEÇİMİ VAR

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası seçim takvimine göre 8 Ekim cumartesi günü 10 ayrı meslek grubunda 23 adet meclis üyesi seçimi yapılacak.  Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri seçimi de bir hafta sonra 15 Ekim’de gerçekleştirilecek. (Nurettin Acar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane dağlarına 3 kızıl geyik daha salındı

Dünya Yayın: 04.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane dağlarına 3 kızıl geyik daha salındı

Coğrafyasının yüzde 60’ını dağların oluşturduğu Gümüşhane’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından “Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi” kapsamında 3 kızıl geyik daha doğaya salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’dan Gümüşhane’ye nakledilen 3 adet erkek kızıl geyik Gümüşhane’de yeni yaşam alanına bırakıldı.

Gümüşhane’de daha önce bölgeye salınan ve doğaya uyum sağlayan geyiklerin artan sayılarının dişi ağırlıklı olduğu ve erkek birey sayısının geride kaldığının gözlemlenmesinin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Kızıl Geyik Üretme İstasyonu’ndan alınan 3 adet erkek kızıl geyik nakli gerçekleştirildikten sonra araç gelir gelmez daha önce bırakıldığı ormanlık alana bırakıldı.

Türkiye’nin en büyük kara memelerinden birisi olan Kızıl Geyikler Gümüşhane’ye ilk olarak 2013 yılında bırakılmış, yapılan takip ve izlemeler sonucunda bölgeye uyum sağlayarak yaşamlarına devam ettiklerinin belirlenmesinin ardından sayıları artırılmıştı.

Projeyle kızıl geyiklerin varlıklarını devam ettirmesi, bölgede yaşayıp çoğalması, biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasının sağlanması amaçlanıyor.