Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Resamlar Buluşuyor etkinliği Safranbolu Belediyesi ev sahipliğinde yapılıyor

Gündem Yayın: 21.08.2022 09:30
Resamlar Buluşuyor etkinliği Safranbolu Belediyesi ev sahipliğinde yapılıyor

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) bir araya getirdiği 10 ülkeden 21 ressam UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki tarihi güzellikleri resmediyor.
TÜRKSOY tarafından 22’ncisi düzenlenen Resamlar Buluşuyor etkinliği Safranbolu Belediyesi ev sahipliğinde yapılıyor. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Gagavuz Yeri, Tataristan, Saha-Yakut, Çuvaşistan, Kuzey Makedonya ve Kosova’dan 21 ressam “Osmanlı’nın parmak izi”, “Korumanın başkenti” ve “Açık hava müzesi” gibi unvanlarla anılan Safranbolu ilçesini tuvallerine yansıtıyor. 10 gün sürecek olan etkinlik sonunda ressamların yaptıkları tablolar için sergi açılışı gerçekleştirilecek.
TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sultan Raev gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl Ressamlar Buluşması gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türk dünyasının her bir ülkesinden ressamlar dahil ederek etkinlikler yapıyoruz. Bugün bu etkinliğin 22’ncisini UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’da yapıyoruz. Safranbolu’nun güzelliği, tarihi geçmişi ve bütün manzara ressamlar için çok iyi bir çalışma alanıdır. Türk dünyası coğrafyasından gelen ressamlar bu manzaraları tuvallerine yansıtacak ve biz bu tuvallerde Safranbolu’nun Türk dünyasının fırçalarla resmedilmesini dünyaya sunacağız” dedi.
Raev, bundan sonraki süreçte de Safranbolu’da etkinlikler yapmayı düşündüklerini ifade ederek, “Türk dünyasının diğer ülkelerinde UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan yerler olduğu gibi Safranbolu’da UNESCO’da yer alıyor. O şehirlerdeki yönetimler ile ilgili toplantı burada yapmayı düşünüyoruz. TÜRKSOY’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ülkelerin birbiri ile tanışması ve birlikte koordineli bir biçimde çalışabilmesi için güzel olacak. Türk dünyası ülkelerinin önümüzdeki yıllarda daha yakın ilişkiler kuracağı toplantının Safranbolu’da yapılıyor olması çok önemlidir” diye konuştu.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise “TÜRKSOY’a bağlı 21 farklı ülkeden ve iki ressam da ülkemizden olmak üzere önemli ressamlarını ağırlıyoruz. Ressamlar sanatçı ruhlu insanlar tabi. Safranbolu’da kültür ve sanat şehri. Biz onların fırçalarından çıkacak sonuçları çok merak ediyoruz. Onların bakış açılarıyla Safranbolu’nun değerlendirilmesi bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.
Köse, ressamların ortaya çıkaracağı eserleri merakla beklediklerini aktardı. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

LGS’ye girecek öğrencilere uzmanından tavsiyeler

Türkiye Yayın: 19.05.2024 14:02
İhlas Haber Ajansı
LGS’ye girecek öğrencilere uzmanından tavsiyeler

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Özel Mahir Sevim Özduman Ortaokulu Müdürü Ersin Yılmaz, Liselere Geçiş Sınavı’na girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin yanı sıra velilere de tavsiyelerde bulunan Yılmaz, “Velilerimiz her zaman onların yanlarında olduklarını hissettirsin” dedi.

2 Haziran’da yapılacak olan ve binlerce öğrencinin gireceği Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili uzmanlardan tavsiyeler geliyor. Sınav stresi yaşayan öğrencilerin kalan 2 haftayı iyi değerlendirmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Özel Mahir Sevim Özduman Ortaokulu Müdürü Ersin Yılmaz, “Sınava sayılı günler kaldı. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Uzun zamandır gösterdikleri emeğin ve enerjinin karşılığını alacakları bir sınav olmasını ümit ediyorum. Öğrencilerimiz kalan 2 haftada rutinlerinin dışına çıkmasınlar. Yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik dediğimiz noktadayız” dedi.

Genel deneme sınavı tavsiyesi

Kalan süre zarfında deneme sınavları çözülmesi gerektiğine değinen Yılmaz, “Branş denemeleri olabilir, genel denemeler olabilir. Bu denemelerdeki yanlış soruları varsa öğretmenleri eşliğinde üstünden tekrar geçsinler. Tam oturtamadıkları konular varsa bunların üzerinden geçebilirler. Rutinlerinin dışına çıkmasınlar. Gün geçtikçe stres hat safhaya ulaşacak. Çocukların üzerinde artık yorgunlukla birlikte bıkkınlık hissiyatı oluşacaktır. Bizler öğretmenler ve veliler her zaman yanlarındayız ve başlarını koyacakları bir omuz her zaman var. Biz bu ipi hep beraber göğüsleyebileceğimizi düşünüyoruz. Güçlü olsunlar, emek gösterdiler ve bunun karşılığını alacaklar” ifadelerini kullandı.

Sınava girecek öğrencilerde stres artışı yaşanabileceğini söyleyen Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

“Stres gün geçtikçe artabilir, bazı hissiyatlara kapılabilirler. Biz bu işe öncelikle kendimize güvenerek başlayacağız. Olumsuz önyargılarımızı bir kenara koyacağız. Eğer bu anlamda tek başımıza yapamıyorsak rehber öğretmenimizden, velilerimizden destek alabiliriz. Gerçekten zor bir süreç. Çocukların omuzlarında kaldırabileceklerinden fazla bir yük yüklemiş gibi duruyoruz. Sınavın bulundukları yaş grubuna uygulanması ve tek sınav olması dolayısıyla çocuklar stresli olabilirler ama karşılarındaki dersler onların yapamayacağı dersler değil. Bizim sıkıntımız akademik anlamda değil, işin psikolojik süreci anlamında. Burada da bu zamana kadar süreci nasıl getirdilerse tekrar aynı şekilde devam etmelerini istiyoruz. Zor bir iş değil, kendilerine güvensinler. Olumlu şartlanırlarsa hayatın ne kadar değiştiğini daha rahat görebileceklerdir.”