Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Sokak Köpekleri Safranbolu’da Sürü Halinde Geziyor

Gündem Yayın: 18.07.2022 13:23
Sokak Köpekleri Safranbolu’da Sürü Halinde Geziyor

Safranbolu ilçesinde sürüler halinde gezen başıboş sokak köpekleri tehlike saçıyor. Özellikle

akşam ve gece saatlerinde mahalle aralarında dolaşan köpekler, hem vatandaşların hem de  çocukların korkulu rüyası haline geldi.
Köpeklerin mahalle aralarında sürü  halinde gezmesi ve  insanlara saldırma tehlikesi endişesine kapılan vatandaşlar, yollarını değiştirerek veya köpek sürüsünün bulunduğu yerden ayrılmasını bekleyerek yollarına devam ediyor.

Vatandaşlar biranda karşılarına çıkan sokak köpeklerinden tedirgin olurken, guruplar halinde gezen başıboş köpeklerin Safranbolu gibi tarihi bir ilçenin  imajını da olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Yaşamlarını sürdürmeye çalışan sahipsiz hayvanların hem kendileri hem çevredeki insan için sıkıntı ve tehlike kaynağı olduğuna dikkat çeken vatandaşlar,  sokak köpeklerini toplamaları için yetkilileri göreve çağırarak, “Sürü halinde ve başı boş gezen köpekler özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor.  Hadi biz büyük insanlarız kendimizi biraz da olsa koruyabiliyoruz. Çocuklar ne yapsın, onlar kendilerini nasıl korusun, bizler bile yeri geldiğinde tedirgin oluyoruz” dediler. (Nurettin Acar)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Üniversitesi Projesine Hibe Desteği

Karabük Yayın: 07.09.2024 13:42
Karabük Üniversitesi Projesine Hibe Desteği

Karabük Üniversitesi tarafından yürütülen “Master Chef Simulator: Sustainable Gastronomy Training Through VR” adlı proje, Mesleki Eğitim Alanında İşbirliği Ortaklıkları (KA220-VET) kapsamında 250 bin Avro hibe almaya hak kazandı.  Proje, sürdürülebilir gastronomi eğitimini sanal gerçeklik (VR) teknolojisi ile birleştirerek, mutfak eğitimine yenilikçi bir yaklaşım sunmayı hedefliyor.

Koordinatörlüğünü Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt’un yaptığı projede Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karabük Teknokent firmalarından CODLAB AI Yazılım Tic. Ltd. Şti. gibi kuruluşlar da proje ortağı olarak yer alıyor. Uluslararası iş birliği çerçevesinde ise Letonya’dan  SIA “Hotel School” Viesnīcu biznesa koledža , İtalya’dan Italian Hospitality School SRL, Polonya’dan Zespol Szkol nr 1  ve Yunanistan’dan SMARTS Private Company ile ortaklıklar yürütülecek.  Proje kapsamında Özkan Süzer, Veysel Tokdemir, Mustafa Yılmaz, Kasım Özacar ve  Yılmaz Olcay da araştırmacı olarak projeye yer alacak.

Gastronomi Bölümü öğrencileri sanal ortamlarda yemek pişirme uygulamaları yapabilecek

Proje çalışmaları kapsamında sürdürülebilir gastronomi konusunda VR uygulamaları tasarlanacak olup bu uygulamalarla Gastronomi Bölümü öğrencileri sanal ortamlarda yemek pişirme uygulamaları yapabilecek. Sanal ortamda, geleceğin şeflerinin çevre dostu ve sürdürülebilir mutfak becerilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak bu simülatör hem mesleki eğitimin kalitesini artıracak hem de çevresel farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Erasmus+ hibesiyle desteklenen proje, uluslararası iş birlikleri ve modern eğitim teknikleri sayesinde, gastronomi alanında önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.

2 yıl sürecek olan proje çalışmaları sürecinde Letonya (Riga), Yunanistan (Lamia) ve Türkiye (Karabük) de toplantılar düzenlenecek. Proje kapsamında Karabük Üniversitesinde uluslararası gastronomi konferansının yapılması planlanıyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, sürdürülebilir gastronominin geleceğin en önemli konularından biri olduğunu belirterek, sanal gerçeklik tabanlı eğitim sistemlerinin bu alandaki farkındalığı artırmada kilit rol oynayacağını vurguladı.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455