Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek

Gündem Yayın: 17.07.2022 14:45
Yazar:
Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Karabük Valiliği ev sahipliğinde şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek düzenlendi.

Yemekte konuşan Vali Fuat Gürel,  “Türk siyasi tarihinde böyle bir hainlik görülmemiştir yaşanmamıştır. Maalesef bu milletin inançlarıyla kendi öz değerlerini kullanarak aynı zamanda bu milletin hayırseverliğini de istismar ederek 15 temmuz günü ülkemizin en önemli kuruluşlarımıza milletimizin kendi topu tüfeği ile ateş etme hainliğini bu millete yaşatmışlardır. Milletimizin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisine yani kendini temsil ettiği meclisine ateş etmesi bir grubun kendi arkadaşlarına polislerimiz güvenlik güçlerimiz öyle bir bombalandı ki birçok şehidimiz oldu. Bu hainliği planlayan insanlar bu ülkenin vatandaşlarını devşirerek robotlaştırarak ve aynı zamanda bu ülkenin imkanları ile beslenerek hainliklerini gerçekleştirdiler insanlarımız evlatlarını eşlerini yakınlarını şehit verdiler Bu hainler dışardan destekle birlikte ülkemizi işgal etmeye kalktılar Şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara dökülen genciyle yaşlısı ile milyonlarca insanımız meydanlara inerek canlarını hiç düşünmediler ellerinde bayrakları vardı böylesine karanlık bir geceyi aydınlığa kavuşturan şehitlerimize minnet borçluyuz gazilerimizi sağlık sıhhat diliyoruz Bunu unutmayacağız unutturmayacağız çünkü bizim tarihimiz kahramanlıklarla dolu İnşallah dünyanın göz bebeği bu coğrafyada ilelebet payidar olacağız ben tekrar teşekkür ediyorum buraya kadar gelmenizden ötürü tekrar şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum”  dedi.

Yemeğe Vali Fuat Gürel’in yanı sıra; Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal Niyazi Güneş Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Kayış, Adalet Komisyonu Başkan Vekili Ahmet Furkan Uygun, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, 15 Temmuz Şehitleri Barış Efe ve Metin Arslan’ın ailesi, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı. (Halil Kızılyer)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çin’de otoyolun çökmesiyle ölenlerin sayısı 36’ya yükseldi

Dünya Yayın: 02.05.2024 10:39
Çin’de otoyolun çökmesiyle ölenlerin sayısı 36’ya yükseldi

Çin’in Guangdong eyaletinde bir otoyolun çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 36’ya yükseldi.

Çin’in güneyinde şiddetli yağışların etkili olduğu Guangdong eyaletine bağlı Meizhou kentindeki Meizhou-Dabu Otoyolu’nun dün çökmesiyle yaşanan facianın bilançosu artıyor. Çin devlet medyası, yolun çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 36’ya yükseldiği bildirildi. Yolun 17.9 metrelik bölümünün çöktüğü alanda şu ana kadar 23 araç bulunduğu belirtildi. Olay yerinden çekilen fotoğraflarda, hasarlı araçların dev bir vinçle çamurdan çıkarıldığı görüldü. Kurtarma ekipleri ayrıca köpeklerle ve hayat tespit cihazlarıyla da arama yapıyordu.
500’den fazla personel sahada

Öte yandan, feci olayın ardından hastaneye kaldırılan 30 kişinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edilmişti. Otoyol ise her iki yönde trafiğe kapatılırken, arama-kurtarma operasyonu için itfaiye ekipleri, maden kurtarma uzmanlarının da aralarında bulunduğu 500’den fazla personel görevlendirilmişti.(İHA)