Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Gazeteci Yazar Aytekin Kuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Gündem Yayın: 24.06.2022 14:23
Yazar:
Gazeteci Yazar Aytekin Kuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Safranbolu’nun  tarihi ve tanıtımında büyük katkı sağlayan Karabük’ün ilk Gazetecilik Yüksek Okul mezunu Araştırmacı Yazar ve Gazetecisi olan 75 yaşındaki Aytekin Kuş,  yaşamını yitirdi. 54 yıldır biriktirdiği, içinde Safranbolu’nun tarihi anlatan birçok eserlerinde bulunduğu 4 Bin adet yazılı ve görsel eserlerinden oluşan birikimini hem korunması hem de gelecek kuşaklara bilgi kaynağı oluşması için 4 torunun adını verdiği bir kütüphane açan ilk kişi olmuştu.

ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Araştırmacı Gazeteci Yazar Aytekin Aytekin (Kuş) için ilk olarak Leyla Dizdar Kültür Merkezinde Anma programı düzenlendi.

Anma programına Vali Fuat Gürel, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Aytekin Aytekin’in ailesi ile sevenleri katıldı. AİLE SAFRANBOLU’DAKİ AİLE  MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

Anma programının ardından Gazeteci Yazar Aytekin Kuş için  Cuma  namazına müteakip Safranbolu Merkez Camiinde cenaze Namazı kılındı.

Cenaze namazına Karabük Valisi Fuat Gürel  başta olmak üzere,  protokol üyeleri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, siyasi parti il ve ilçe başkanları, siyasi parti yöneticileri, iş adamları,  basın mensupları ve yakınları katıldı. Gazeteci Yazar Aytekin Kuş kılınan cenaze namazının ardından Safranbolu Aile Mezarlığına defnedildi.  (Nurettin Acar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te 4 ayrı operasyonda 200 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Asayiş Yayın: 06.05.2024 21:39
İhlas Haber Ajansı
Karabük’te 4 ayrı operasyonda 200 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Karabük’te 8 günde düzenlenen 4 ayrı operasyonda 200 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri uyuşturucu veya uyarıcı madde temin ve ticaretinin önlenmesi faaliyetleri çerçevesinde yürütülen saha faaliyetleri ve istihbarı faaliyetler sonucu 27 Nisan – 05 Mayıs 2024 tarihleri arasında merkez ve Safranbolu ilçesinde 4 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Safranbolu ilçesinde 27 Nisan tarihinde düzenlenen iki operasyonda uyuşturucu kullanıldığı ihbarı alınan araç içerisinde yapılan aramada 14, üst araması yapılan bir şahsın üzerinde ise 30 olmak üzere toplamda 44 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüpheliler M.Ö. M.A. ve B.K. hakkında uyuşturucu madde kullanmak suçlarından adli işlem yapıldı.

Merkezde düzenlenen iki operasyonda da 156 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken Ş.E. ve Y.K. isimli şahıslar hakkında uyuşturucu madde kullanmak suçlarından işlem yapıldı.