Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
20 Kasım, 2021 07:21

SAFRAN HASADINDA HEDEF TUTTURULDU

A+ A-

Safranbolu ilçesinde yetiştirilen, gıda, tıp ve giyim sektörlerinde kullanılan, kilosu 60 bin liradan satılan safranın hasadı sona erdi. 27 kilogram hedefi tutturulurken, hasat için ilçeye gelenler ise turizmcilerin yüzünü güldürdü. Safranbolu’da, bu yıl 8 köyde 29 üretici, tarlalarında safran ekimi yaptı. Ağustos ve eylül aylarında ekimi yapılan bitkinin hasadı sona erdi. 58 dekar alanda hedeflenen 27 kilogram ürün elde edildi. Ağırlığının 100 bin katı suyu sarıya boyayabilen safran, farklı özellikleriyle gıda, tıp ve giyim sektörlerinde kullanılabiliyor. Yukarı Çiftlik köyünde, safran yetiştiriciliği yapan ve geçen ağustos ayında, 27 dekar tarlasına ekimini yaptığı safranın hasadını tamamlayan bölgenin en büyük safran üreticisi İsmail Yılmaz, hedeflediği 20 kilogram üzerindeki ürünü elde ettiğini belirterek,’’ Bu hafta itibarıyla sahayı kapattık artık. Önümüzdeki sene için sahamıza bakıma alacağız. Bölgemize bu mevsimde gelen insanların tamamı 1- 1,5 aylık boyunca sürekli safran hasadı için geldiler. Turlar içinde bunun için düzenlendi. Gelen misafirler, çiçek toplayıp fotoğraf çekiyorlar. Haliyle birkaç gün Safranbolu’da kalıyorlar. Safran hasadı bölgemiz için, Safranbolu için, turizm için çok güzel bir destinasyon oldu.’’ Yaklaşık 100 bin kişinin safran hasadı için Safranbolu’ya  geldiğini ifade eden Yılmaz, ’’Festival yapıldı, şenlikler düzenlendi. Bu da insan hareketliliğini arttırdı. Hasadı kaçıranlardan çok telefonlar alıyoruz. ‘Önümüzdeki seneyi iple çekiyoruz’ diyorlar. Daha erken zamanda gelip mutlaka safran hasadını görmek istiyorlar. ’’diye konuştu.  

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 Ekim, 2024 00:52
blank
İhlas Haber A.

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

A+ A-

Bartın’da İl jandarma ekipleri aranan şahıslara yönelik yaptığı çalışmalarda çeşitli suçlardan 7 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsı yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, Bartın İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik sürdürülen çalışmalar çerçevesinde Bartın Merkeze bağlı Akmanlar köyü nüfusuna kayıtlı olan A. O’nun peşine düştü. Şahsın, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtan ve bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık, parada sahtecilik, basit yaralama suçlarından hakkında 7 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 38 yaşımdaki A.O., JASAT’ın çalışmaları neticesinde yakalamadı.
Bartın Merkeze bağlı Akmanlar köyünde saklandığı ikamette yakalanan şahıs gözaltına alındı.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Uygar Eczanesi
Uygar Eczanesi
Adres

Besbınevler 75. Yıl Mahallesi 31 Nolu Sokak No:4/B Karabük

Telefon

(370) 433-6969

Birsen Eczanesi
Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Kaya Eczanesi
Kaya Eczanesi
Adres

İnönü Mahallesi Eski Baglar Sokak No:23/A Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-4232

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500