93 yaşındaki yaşlı adamı bal kabağı ile öldürdü - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:32
Güneş 06:57
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:01
Yatsı 20:21
İftara son --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Kasım, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

93 yaşındaki yaşlı adamı bal kabağı ile öldürdü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 3 gündür kızlarının haber alamadıkları 93 yaşındaki İbrahim Tuna, evinde bal kabağı ile öldürülmüş halde bulundu. Olayın ortaya çıkması ile gözaltına alınan zihinsel engelli bir kişi cinayeti itiraf ederek sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Safranbolu ilçesine bağlı Konarı köyünde meydana geldi. Konarı köyündeki evinde yalnız yaşayan İbrahim Tuna’dan (93) haber alamayan İstanbul’daki kızları köy muhtarı Mustafa Özşen’i arayarak babası ile en son 28 Ekim’de telefonla görüştüklerini ancak 3 gündür bir türlü ulaşamadıklarını söyleyip, evi kontrol etmesini istedi. Bunun üzerine köy muhtarı Özşen, yanına azasını alarak Tuna’nın yaşadığı eve giderek kapıyı çalmasına rağmen açan olmayınca evin etrafına bakmaya başladı. Bu sırada evin arka kısmında yer alan balkona dayalı bir merdiven olduğunu görünce durumdan şüphelenen muhtar, başka bir merdiven bularak eve girdi. Eve girince yatakta üstü tamamen örtülü şekilde yatan Tuna’nın üzerinden yorganı kaldırınca korkunç manzara ile karşılan muhtar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri, yaşlı adamın bal kabağı ile kafasına defalarca vurularak öldürüldüğünü tespit etti. Yapılan araştırma ve inceleme sonucu yaşlı adamın en son 28 Ekim Pazartesi günü emekli maaşını çektiği ancak evdeki eşyaları arasında yaşlı adamın parasının ve evin anahtarlarının da olmadığı tespit edildi. Çalışmalarını derinleşitren jandarma ekipleri olay yerine gelen 2 Cumhuriyet Savcısı eşliğinde köylülerin ifadelerine başvurdu. Köylülerin yaşlı adamın ihtiyaçlarının aynı köylü ve zihinsel engelli olan Ayhan Aksoy’un (53) yaptığını, eve en son onun geldiği bilgisini vermesi üzerine ekipler, ilçe merkezinde Emek Mahallesi’ndeki evinde Aksoy’u gece yarısı gözaltına aldı. Şahsın evinde yapılan aramalarda yaşlı adamın olduğu belirlenen 11 bin 800 lira para ile evinin anahatarları da bulundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı’na getiren Aksoy, burada cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. Yapılan işlemlerinin ardından Ayhan Aksoy, sağlık kontrolü sonrası Safranbolu Adliyesine sevk edilerek, savıclık ifadesinin ardından tutuklama istemi ile gönderildiği mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Cezaevine sevk edildi.

Öte yandan, hurhanrca cinayete kurban giden İbrahim Tuna’nın cenazesi ise köyünde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi.

“Merdiveni görünce huylandım”

Köy muhtarı Mustafa Özşen ise gagazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Ekim Salı günü sabah 8.20 sularında şüphelinin merdivenle eve girdiğini söyleyerek, “Öldüren şahıs da bizim bildiğimiz ve zihinsel engelli. Merdiven ile balkondan içeri girerek bal kabağı ile İbrahim Tuna amcamızın kafasına vurup öldürmüş. Öldürülen kişi de bizim köyden. Öyle bir şey yapabilecek de bir insan değildi. Zihinsel engelli” dedi.

Özşen, dün 17.30 sularında Tuna’nın kızlarının kendisini aradığını ifade ederek, “’Babama ulaşamıyoruz’ dediler. Ev kilitli olduğu için giremedim. Merdiveni görünce huylandım. Aza arkadaşımla demir merdiven getirip eve girdik. İbrahim amcanın üstü kapalıydı. Açtığımda kafasının darp edildiğini gördüm. Hemen jandarmayı aradım. Araları çok iyiydi nasıl böyle bir şey yaptı anlamadım. Maaşını ve evin anahtarlarını da almış. Daha önce sürekli gelip İbrahim amcanın odun, kömür gibi ihtiyaçlarını karşılar, ona yardım ederdi, onun yanından ayrılmazdı” diye konuştu.

“Çocukluk kahramanımı öldürdüler”

Torunu Özlem Atamer de gözyaşları içinde dedesinin çok iyi olduğunu belirterek, ” kadar iyi bir dedeydi ki. Herkesin hayal ettiği çocukluk kahramanımı öldürdüler” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

tasarim8

Vali Oktay Çağatay, Öğrencilerle İftar Programında Buluştu

tasarim6

Yüzmede Büyük Başarı Muhammed Fatih Lord Türkiye Finallerine Katılma Hakkı Kazandı

tasarim4

Ramazan’a özel ‘Türk ve İslam Eserleri’ sergisi açıldı

tasarim2

Otomobil şarampole devrildi

kastamonu universitesinin patent ve lisanslama kapasitesini gelistirecek projesine destek wx16Sby3

Kastamonu Üniversitesi’nin patent ve lisanslama kapasitesini geliştirecek projesine destek

beunda rektor ozolcer ogrencilerle iftar sofrasinda bulustu FZObdOkO

BEUN’da Rektör Özölçer öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

trabzonda 14 mart tip bayrami kutlamalari D1PlK2QH

Trabzon’da 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları

tasarim8
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
14 Mart, 2026 14:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Oktay Çağatay, Öğrencilerle İftar Programında Buluştu

Vali Oktay Çağatay, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhu çerçevesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Soğuksu Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.
Samimi bir ortamda gerçekleşen iftar programına Vali Oktay Çağatay’ın yanı sıra Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ile yurt yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
İftar öncesinde öğrencilerle sohbet eden Vali Oktay Çağatay, onların eğitim hayatları, memleketleri ve yurt yaşamına ilişkin görüşlerini dinledi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Çağatay, gençlerin ülkenin geleceği açısından büyük bir değer taşıdığını belirterek devletin her zaman gençlerin yanında olduğunu ifade etti.
Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirdiğine dikkat çeken Vali Oktay Çağatay, aynı sofrada buluşmanın birlik ve beraberliği pekiştirdiğini vurguladı. Öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyen Vali Çağatay, gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için devletin tüm imkânlarıyla destek olmaya devam edeceğini ifade etti.
Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

tasarim8

Vali Oktay Çağatay, Öğrencilerle İftar Programında Buluştu

tasarim6

Yüzmede Büyük Başarı Muhammed Fatih Lord Türkiye Finallerine Katılma Hakkı Kazandı

tasarim4

Ramazan’a özel ‘Türk ve İslam Eserleri’ sergisi açıldı

tasarim2

Otomobil şarampole devrildi

kastamonu universitesinin patent ve lisanslama kapasitesini gelistirecek projesine destek wx16Sby3

Kastamonu Üniversitesi’nin patent ve lisanslama kapasitesini geliştirecek projesine destek

beunda rektor ozolcer ogrencilerle iftar sofrasinda bulustu FZObdOkO

BEUN’da Rektör Özölçer öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

trabzonda 14 mart tip bayrami kutlamalari D1PlK2QH

Trabzon’da 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları