Valilik Basın Müdürü Bilal Yatmaz’ın Acı Günü

Nurettin Acar tarafından
23 Eylül, 2020 17:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Valiliği Basın Müdürü Bilal Yatmaz’ın kız kardeşi Feyza Yatmaz, TEM Otoyolu’nda seyir halinde iken otoyolun ortasındaki lastiğe çarpmamak için şerit değiştirdiği sırada başka bir otomobilin çarpması sonucu takla atan otomobilde hayatını kaybetti. Kaza, saat 16.00 sıralarında TEM Otoyolu Dörtdivan gişeleri mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara istikametine seyir halinde olan Berken Yılmaz idaresindeki Mercedes marka 06 JSS 59 plakalı otomobil, yol ortasında bulunan lastiğe çarpmamak için şerit değiştiren Feyza Yatmaz yönetimindeki Toyota marka 78 BU 547 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle Yatmaz idaresindeki otomobil otoyolda defalarca takla attı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Takla atan otomobilde sıkışan sürücü Feyza Yatmaz, ekipler tarafından düzeltilen araçtan çıkarıldı. Olay yerinde bulunan sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Yatmaz’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Yatmaz’ın cesedi Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından Gerede Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazadan yaralı kurtulan Berken Yılmaz ise, ilk müdahalesinin ardından Gerede Devlet Hastanesi’ne götürüldü. “CANSIZ BEDENİYLE KARŞILAŞTIM” Kazayı gören görgü tanığı sürücü, “Ben 300-400 metre gerideydim. Yolun ortasında lastik gördüm. Sonra Yaris sürücüsü lastiğe çarpmamak için sol şeride hamle yaptı. O esnada Mercedes’te olan vurdu. Ben Yaris’in takla attığını gördüm. Araç yan dönmüştü. Arabayı arkadaşlarla beraber düzelttik. O esnada bayanın cansız bedeniyle karşılaştım. Sonra uzaklaştım” dedi. Karabük Postası Gazetesi olarak Merhumeye Allah’tan rahmet ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Lise öğrencileri elektrikli gokart ürettiler

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da okullararasında düzenlenen bilim şenliğinde 5 öğrencinin ürettiği elektrikli gokart ağır ilgi gördü.
Bartın Fuat Sezgin Mesleksel ve Anadolu Lisesi Spor Aslonu’nda düzenlenen Bilim Şenliği’nde, 17 okuldan 500 öğrencinin hazırladığı 100 proje sergilendi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan’ın açılışını gerçekliştirdiği stantta, 5 öğrencinin ürettiği elektrikli gokart aracı, elle hareket etden drone,robot asansör ve güneş ışığına nazaran hareket eden güneş güç sistemi üzere gise projeler iştirakçilerin ağır ilgisini gördü. Vali Arslan ve beraberindekiler tek tek projeleri stantlarını gezerek öğrenci ve proje danışmanı öğretmenlerden bilgiler aldı.
Şenliğe Bartın kırsalındaki okulların da birbirinden enteresan projelerle katıldığını belirten Veli Nurtaç Arslan, "gezerken çok memnun oldum, gururlandım. Gençlerimizin hünerlerini, yeteneklerini ve isterseler ne kadar başarılı olabileceklerini görmekten çok keyifli oldum. Geleceğimize güvenebileceğimizi bir defa daha gördük. Hepsi birbirinden pahalı projelerdi. Çok farklı amanlarda projeler gördük. Gençlerimiz çok baş yormuşlar, emek sarf etmişler. Gözlerindeki ışığı da gördüm" diye konuştu.
Öğrenciler ürettikleri gokartı, okulun bahçesinde deneme sürüşüne de çıkarttı. Başarılı bir formdu test sürüşünü tamamlayan gokartın üreticisi gençler, uzun müddet vali Arslan ve beraberindeki protokol tarafından uzun müddet alkışlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.