karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Kasım, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

84 yıllık camide restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı

Karabük Belediyesi, 1941 yılında imali tamamlanan kentin en eski ibadethanelerinden Yenişehir Camii’nde kapsamlı bir onarım ve etraf düzenleme çalışması başlattı.
Belediye gruplarınca yürütülen çalışma kapsamında cami bahçesi, yürüyüş yolları, oturma alanları, ışıklandırma düzenlemeleri, yeşillendirme ve toplumsal kullanım alanları yenileniyor. Proje ile vatandaşların ibadet öncesi ve sonrası daha sistemli, estetik ve huzurlu bir alanda vakit geçirmesi hedefleniyor.
Çalışmaların kıymetli kısımlarından olan abdesthane ve lavabo alanları daha çağdaş, hijyenik ve kullanışlı bir yapıya kavuşturulacak. Ayrıyeten etraf duvarları, giriş düzenlemeleri ve öteki alanlardaki güzelleştirmelerle cami etrafının fonksiyonelliğinin artırılması bekleniyor.
"Tarihi kimliğine yakışır bir çevre oluşturuyoruz"
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, çalışmalara ait yaptığı açıklamada, Yenişehir Camii’nin hem manevi hem de tarihi açıdan kıymetli bir bedel olduğunu vurguladı.
Çetinkaya, "Yenişehir Camimizin hem manevi hem tarihî pahası bizler için çok değerli. Başlattığımız onarım ve etraf düzenleme çalışmalarıyla camimizin tarihi dokusuna yakışır bir etraf oluşturuyor; vatandaşlarımızın daha konforlu, sistemli ve huzurlu bir alana kavuşmasını hedefliyoruz. Millet Bahçesi’nin de tamamlanmasıyla birlikte cami etrafı, abdesthane ve peyzaj düzenlemeleriyle eksiksiz bir yapıya kavuşacak. Kentimizin bedellerine değer katmayı sürdüreceğiz. İyi olsun." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin