800 yıllık çivisiz cami restore ediliyor - Karabük Haber Postası
800 yillik civisiz cami restore ediliyor sFGbWiyZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

800 yıllık çivisiz cami restore ediliyor

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Terme ilçesinde bulunan Danişmentliler Dönemi’ne ilişkin 800 yıllık Terme Yeni Camisi’nde onarım çalışmaları devam ediyor.

Terme’nin en eski mescitlerinden biri olarak bilinen ve uzun yıllar bayram ve cuma namazlarında kullanılan Danişmentliler Dönemi’ne ilişkin çivisiz ahşap mescidinin onarımı, Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Kültürel miras olan cami, tabanı taşlar ile belli bir yüksekliğe kaldırılmış ahşap ögelerin birbirine geçme sütun tekniğine sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

Caminin son durumu hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarihimizi koruyor, kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Samsun’umuzun Terme ilçesinde yer alan, Danişmentliler Dönemi’ne ilişkin yaklaşık 800 yıllık Terme Yeni Cami’mizde onarım çalışmalarına devam ediyoruz. Bu değerli yapıyı, özgün dokusuna ziyan vermeden güçlendiriyor ve restore ediyoruz. Amacımız; camimizi hem ibadet hem de kültürel miras açısından en âlâ biçimde geleceğe taşımak” dedi.

Restorasyon sürecinin yakın vakitte tamamlanması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
spor yaparken fenalasan hemsire hayatini kaybetti ZpOyJGRl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Spor yaparken fenalaşan hemşire hayatını kaybetti

Zonguldak’ta bir salonda spor yaptığı esnada fenalaşarak hastaneye kaldırılan hemşire, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, olay akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’ndeki bir spor salonunda yaşandı. Türk Kızılay Zonguldak Şubesi’nde görev yapan hemşire Eda Kerim Tekin (47), spor salonunda antrenman yaptığı esnada rahatsızlandı. Fenalaşan Tekin için salona çağrılan sağlık ekipleri, hemşireye ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Tekin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eda Kerim Tekin’in 21 yıldır Kızılay’da görev yaptığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin