Karabük’ün Eflani ilçesinde 80 yaşındaki şahıs, ağabeyinin eşini silahla vurarak öldürdükten sonra intihar etti.
Edinilen bilgiye göre, olay ilçeye bağlı Alpagut köyü Hıdırlı Mahallesi’nde meydana geldi. Hüseyin Ortakcı (80), evinin koridorunda ağabeyinin eşi Gülsiye Ortakcı’yı (72) tabanca ile vurdu. Yaşlı adam, daha sonra yatak odasına geçerek aynı tabanca ile kendini vurarak intihar etti. İhbar üzerine adrese sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede her ikisinin de hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının incelemeleri sonrası cenazeler Eflani Entegre Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


80 yaşındaki adam yengesini vurduktan sonra intihar etti
Alaplı Limanı’nda tarihi gün yaşandı, yeni rıhtıma ilk gemi yanaştı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde 2022 yılında yapımına başlanan Marmara Çimento Limanı’nda ilk yükleme heyecanı yaşandı. Yeni rıhtıma yanaşan yabancı bayraklı gemiye yurt dışına gönderilmek üzere çimento yüklemesi yapıldı.
Yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerine kurulan limana, Bartın üzerinden gelen yabancı bayraklı gemi demirledi. Geminin, Romanya üzerinden Tuna Nehri hattıyla Sırbistan’a çimento taşıyacağı öğrenildi.
Marmara Çimento Alaplı Limanı sorumlusu Enes Tozkopan yaptığı açıklamada, limana yanaşan ilk geminin yaklaşık 6 bin ton kapasiteye sahip olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Yurt dışına, Romanya Tuna Nehri üzerinden Sırbistan’a çimento sevkiyatı yapacağız. İlk etapta kendi firmamıza hizmet vereceğiz, ardından üçüncü şahıslara da hizmet sunacağız. Bu gemi ülkemize ve bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu
Gerçekleştirilen yatırım sayesinde Alaplı’daki liman, kapasite ve teknolojik altyapı bakımından Batı Karadeniz’in en büyük ikinci iskelesi olma özelliğini güçlendirdi.
Bölge ekonomisine önemli katkı sağlaması beklenen limanın, dış ticaret ve sevkiyat taşımacılığında da aktif rol üstleneceği ifade edildi.

