Reklam
Reklam
66f9aa9b4f8f4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2024 22:30 tarihinde yayınlandı
0

80 yaşındaki adam yengesini vurduktan sonra intihar etti

Karabük’ün Eflani ilçesinde 80 yaşındaki şahıs, ağabeyinin eşini silahla vurarak öldürdükten sonra intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, olay ilçeye bağlı Alpagut köyü Hıdırlı Mahallesi’nde meydana geldi. Hüseyin Ortakcı (80), evinin koridorunda ağabeyinin eşi Gülsiye Ortakcı’yı (72) tabanca ile vurdu. Yaşlı adam, daha sonra yatak odasına geçerek aynı tabanca ile kendini vurarak intihar etti. İhbar üzerine adrese sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede her ikisinin de hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının incelemeleri sonrası cenazeler Eflani Entegre Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
3
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
11 Mayıs, 2026 11:34 tarihinde yayınlandı
0

5000 Evler’de Büyük  Dönüşüm

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin en büyük yerleşim alanlarından biri olan 5000 Evler Mahallesi’ni modern bir kimliğe kavuşturacak dev altyapı ve üstyapı seferberliği başlattı. Başkan Çetinkaya’nın talimatıyla başlatılan çalışmalarla mahalle baştan aşağı yenileniyor.

Karabük’ü daha yaşanabilir ve modern bir kent haline getirme hedefiyle yola çıkan Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 5000 Evler Mahallesi’nde büyük dönüşümün startını verdi. Altyapıdan çevre düzenlemesine kadar mahallenin tüm ihtiyaçlarını kapsayan proje, “Hizmet Belediyeciliği” vizyonuyla hayata geçiriliyor.

Çalışmaları sahada bizzat yöneten ve ekiplerden anlık bilgi alan Başkan Çetinkaya, projenin sadece fiziksel bir iyileştirme olmadığını, mahalle sakinlerine verilen bir değer sözü olduğunu vurguladı. Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“5000 Evler Mahallemizin çehresini bütünüyle değiştiriyoruz. Altyapıdan üstyapıya her alanda mahallemize değer katan bu dönüşüm, şehrimizin vizyonuna yakışır bir seviyeye ulaşacak. Tek gayretimiz; vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve her köşesiyle ışıldayan bir Karabük inşa etmektir. Şehri imar ederken gönülleri de ihya etme düsturuyla, mesai mefhumu gözetmeksizin hemşehrilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz.”

5 BİN 400 METRELİK DEV PROJE HATTI

Başkan Çetinkaya’nın yakından takip ettiği çalışmalar, toplamda 5 bin 400 metrelik dev bir proje hattını kapsıyor. Ulaşım konforunu en üst seviyeye çıkarmak için bölgeye 26 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirilirken, yol sınırlandırma ve düzenleme çalışmaları kapsamında 19 bin 600 metre bordür çalışması hızla ilerliyor.

Yayaların güvenliği ve konforunu önceliğine alan Başkan Çetinkaya, mahalle genelinde tam 24 bin metrekarelik modern kaldırım düzenlemesi talimatı verdi. Mühendislik çalışmaları kapsamında yürütülen 490 metrelik perde duvar yapımı ile bölgedeki güvenlik önlemleri pekiştirilirken, 4 bin 400 metrekarelik yeni peyzaj ve yeşil alan çalışmasıyla mahalleye estetik ve nefes alacak alanlar kazandırılıyor.

Özkan Çetinkaya yönetimindeki Karabük Belediyesi’nin “Şehri İmar, Gönülleri İhya” vizyonuyla hayata geçirdiği bu yatırımlar tamamlandığında, 5000 Evler Mahallesi modern ulaşım ağları ve geniş sosyal alanlarıyla kentin parlayan yıldızı olacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin