8 yaşındaki çocuğu kaçırarak fidye istemişti, tahliye edildi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
0
0

8 yaşındaki çocuğu kaçırarak fidye istemişti, tahliye edildi

Bolu’da villa bahçesinde oynayan 8 yaşındaki çocuğu fidye için kaçırmaktan yargılanan sanık, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Alpağut Mahallesi’nde 23 Ocak’ta meydana gelen olayda Onur Özarslan isimli şüpheli, villanın bahçesinde köpeğiyle oynayan Ö.B.Ö.’yü (8) kaçırmış ve Yaşamkent Mahallesi Kalıcı Konutlar mevkiinde bulunan bir iş merkezinin çatısına götürmüştü. Burada 8 yaşındaki çocuğu plastik sandalyeye oturtup bantla ağzını kapatan, kollarını ve bacaklarını bağlayan Özarslan, yakalanarak tutuklanmıştı. Bolu 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya “konut dokunulmazlığını ihlal etme”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “binanın eklentileri içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık ve fidye isteme” suçlamalarıyla 25 yıla kadar hapsi istenen sanık Onur Özarslan, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Kaçırılan Ö.B.Ö’nün ailesi ile taraf avukatlarının

da hazır bulunduğu duruşmada söz hakkı verilen sanık Onur Özarslan, önceki savunmalarını tekrar etti. Sanık, pişman olduğunu belirterek, aileden özür diledi.

“Planlı bir suç yok”

Müvekkilinin istemeyerek suç işlediğini belirten sanık avukatı, “Müvekkilim Bolu’da vatani görevini yaparken arkadaş kurbanı olmuş ve borçlanmış. Bolu şehir merkezinde camilerde, sokaklarda yatıp çöp toplarken küçük çocuğu görmüş. Planlı bir suç yok, planı o anda yapmış” dedi.

Mağdur ailenin avukatı ise, sanığın olaydan bir gün önce evin çevresinde keşif yaptığını ve bu anların kameralarına yansıdığını belirterek, bu yüzden verilecek cezanın en üst seviyeden verilmesini talep etti.

“Çocuğum geceleri korkuyla uyanmakta ve hala olayın etkisinde”

Mağdurun annesi R.Ö., “Bu olay nedeniyle her gün korku içerisinde yaşıyoruz. Çocuğum geceleri korkuyla uyanmakta ve hala olayın etkisinde. Her gün aynı şeyi yaşıyoruz. Bir anne olarak ben de bu durumdan çok etkilendim. Para uğruna kimsenin canının yanmaması gerekir. Bu olay planlanmıştır. Oğlum insana olan güvenini kaybetti. Gereken cezanın verilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın yargılama sırasındaki tutum ve davranışları sebebiyle iyi hal indirimi uygulayıp, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçundan 3 yıl 4 ay, “binanın eklentileri içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık ve fidye isteme” suçundan 4 yıl 2 ay ve “konut dokunulmazlığını ihlal etme” suçundan da 5 ay olmak üzere toplam 7 yıl 11 ay hapis cezası verdi. Sanık, kaçma şüphesi olmaması, delillerin toplanmış olması ve cezaevinde kaldığı süre de göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu satarken sucustu yakalandi WIGp4UNt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Uyuşturucu satarken suçüstü yakalandı

Samsun’un İlkadım ilçesinde uyuşturucu madde satışı yaptığı sırada suçüstü yakalanan şahıs tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İlkadım ilçesinde yürütülen çalışmalar kapsamında A.K.T. (23) isimli şahıs uyuşturucu satarken suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan A.K.T.‘nin ikametinde yapılan aramada 4 gram metamfetamin, 1 adet ruhsatsız tüfek ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 1000 TL ele geçirildi.

Gözaltına alınan A.K.T., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin