8 ülkeden 350 eserin yer aldığı sergi sanatseverlerle buluştu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Nisan, 2023 11:50 tarihinde yayınlandı
0
0

8 ülkeden 350 eserin yer aldığı sergi sanatseverlerle buluştu

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından ‘Dünya Sanat Günü’ çerçevesinde açılan sergide 8 ülkeden 350 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü tarafından ‘Dünya Sanat Günü’ne özel düzenlenen “Sanattan Kareler” sergisi sanatseverlerle buluştu. Uluslararası katılımcıların eserlerinin de yer aldığı “Sanattan Kareler” sergisi, Kastamonu Tarihi Saray Hamamı’ndaki Kastamonu Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı. Sergiye, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Erhan Tarlakazan, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.
Araştırma Görevlisi Dr. Sofya Cihan Canbolat ile Araştırma Görevlisi Elif Arzen Demirel İnal’ın küratörlüğünü yaptığı sergide 8 ülkeden 350’ye yakın eser yer aldı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen sanat etkinliklerin uluslararası düzeyde etkileşim sağladığını söyleyen Doç. Dr. Burak Erhan Tarlakazan, “Bu sergi, içinde yaşadığımız dünyayı kaotikleştiren, savaşan-öldüren-yok eden, ötekileştiren, ayrıştıran, görmezden gelen, çevreyi kirleten, doğaya ve canlılara zarar veren, metalaştıran, sömüren insanlara; insanlığını unutanlara ve yaşanan tüm olumsuzluklara inat, sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünü göstermek adına farkındalık oluşturabilmek için düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı.
Doç. Dr. Tarlakazan, düzenledikleri etkinliklere gösterilen yoğun katılım ve ilginin, hem Kastamonu’ya hem Kastamonu Üniversitesi’ne büyük katkı sağladığını belirtti. Sergi, Kastamonu Tarihi Saray Hamamı’nda gezilebilecek ve çevrim içi olarak da izlenebilecek. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiye ju jitsu cocuklar sampiyonasi karabukte sona erdi IQBbcJ2w
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye Ju Jitsu Çocuklar Şampiyonası Karabük’te sona erdi

Karabük’te düzenlenen Türkiye Ju Jitsu Çocuklar Şampiyonası, üç gün süren heyecanın ardından sona erdi.

3-5 Nisan tarihleri arasında Yeni Mahalle Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyona Türkiye’nin 18 ilinden 260 sporcu katıldı.

Şampiyonanın son gününde final müsabakaları oynandı. Minik sporcuların kıyasıya mücadele ettiği karşılaşmalar, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Final müsabakalarının ardından dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi.

Törende ödüller; Karabük Valisi Oktay Çağatay, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkan Vekili Korkmaz Atalay, Federasyon Jujitsu Sorumlusu Hulusi Elmas, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ve Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan tarafından takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin