8.SAFRAN FESTİVALİ TERÖR SALDIRISI NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ - Karabük Haber Postası
671a471b49d64
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
24 Ekim, 2024 16:11 tarihinde yayınlandı
0
0

8.SAFRAN FESTİVALİ TERÖR SALDIRISI NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Safranbolu’da düzenlenmesi planlanan 8. Safran Festivali, TUSAŞ’ta meydana gelen terör saldırısı sebebiyle iptal edildi.

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Safranbolu Kültür Turizm Vakfı ve festival komitesinin gerçekleştirdiği toplantı sonucunda alınan kararla, 25-26-27 Ekim tarihleri arasındaki tüm etkinliklerin iptal edildiği duyuruldu.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“25-26-27 Ekim tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 8. Safran Festivali etkinlikleri, TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör eylemi sebebi ile iptal edilmiştir. Ancak, 26 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de yalnızca Safran Hasat programı gerçekleştirilecektir. Hain terör saldırısı sonucu yitirdiğimiz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı, bu acı olay karşısında şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralıların en kısa sürede sağlıklarına kavuşmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu akademisyenleri ozbekistanda akademik temaslarda bulundu ZpyJ7HOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ akademisyenleri Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, Özbekistan’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bilimsel sunumlar yaparak üniversiteler arası iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı, AI Healthcare Hackathon 2026 kapsamında Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu.

Program kapsamında Alfraganus Üniversitesini ziyaret eden heyet, Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Safakhanov Berdiyor Bakhtiyorovich ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette akademisyenlere üniversitenin akademik ve fiziki imkânları hakkında bilgi verildi.

Heyet, Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde öğrencilerle bir araya gelerek Karabük Üniversitesinin akademik yapısını ve uluslararası fırsatlarını tanıttı. Öğrenciler, özellikle burs imkânları ve lisansüstü eğitim programlarına ilgi gösterdi.

Program kapsamında Arş. Gör. Elif Dorukbaşı “Biyomedikal Zaman Serilerinde Büyük Dil Modelleri”, Arş. Gör. Kadriye Öz ise “Fotovoltaik Panellerde Optimizasyon” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Ziyaretlerin ikinci durağında University of Management and Future Technologies ile temaslarda bulunan heyete, KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur de katıldı. Heyet, Musametov Bahodir Erkinbayevich rehberliğinde kampüsü dolaşarak incelemelerde bulundu.

Ardından Rektör Makhmudov Mukhammadismoil Mukhitdinovich başkanlığındaki heyetle yapılan toplantıda iki üniversite arasında karşılıklı tanıtımlar gerçekleştirildi. Görüşmede özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanında geliştirilebilecek iş birliği imkanları ele alındı.

Gerçekleştirilen temasların, Karabük Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlaması ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesine zemin oluşturması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin