blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Ekim, 2024 14:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

8. Safran Festivali 25 Ekim’de Başlıyor

Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı paydaşlığında düzenlenen, STK, Oda ve Dernekler tarafından desteklenen 8. Safran Festivali 25 - 26-27 Ekim Tarihleri’nde UNESCO Miras Kenti ve Cittaslow Üyesi Safranbolu’da yapılacak. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve Cittaslow (Sakin Şehir) üyesi olan, tarihi evleriyle ünlü Safranbolu’da yetiştirilen ve "mucize bitki" olarak adlandırılan safranın hasat zamanı geldi. Her yıl Ağustos Ayı’nda ekimi yapılan, Ekim-Kasım Aylarında 15 - 30 santimetre uzunluğa ulaşarak mor renkli ve hoş kokulu çiçekler açan, Safranbolu’ya ismini veren safran aynı zamanda boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda gibi birçok sektörde kullanılıyor. Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen aynı zamanda kentin STK, Oda ve Dernekleri tarafından desteklenen geleneksel Safran Festivali’nin 8.’si 25 – 26 - 27 Ekim Tarihleri’nde düzenlenecek. Hazırlıkları yoğun ve uzun soluklu bir şekilde düzenlenen toplantılar sonrası Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından servis edilen 8. Safran Festivali’nin program içeriği de belli oldu. 25 Ekim’de kapılarını açacak olan festivalde sergilerden safran konulu panellere, belgesel film gösterimlerinden safranlı yemek yarışmasına, doğa yürüyüşünden konserlere kadar birçok etkinlik yer aldı. Safranbolu’nun sadece Türkiye’de değil, dünya çapında önemli bir kültürel ve tarihi miras olduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Eif Köse bu değerli mirası Safran Festivali aracılığıyla kutlamanın kendileri için büyük bir onur olduğunu belirtti. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve Cittaslow üyesi olan Safranbolu’nun, tarihi evleri, sokakları ve kültürel değerleri ile korunması ve yaşatılması gereken önemli bir kent olduğunu söyleyen Başkan Köse, "Bu yıl 8.’sini düzenlediğimiz Safran Festivali, bölgemizin en değerli simgelerinden biri olan safran bitkisini tanıtmak ve onun etrafında şekillenen kültürel etkinliklerle halkımızı bir araya getirmek için önemli bir fırsat sunuyor. Tüm vatandaşlarımızı bu eşsiz festivale davet ediyorum." dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de madde bağımlılığına karşı Narkorehber Gençlik Eğitimi verildi

Karabük Üniversitesi, gençlerin husus bağımlılığı konusunda şuur seviyesini artırmak emeliyle değerli bir farkındalık aktifliğine konut sahipliği yaptı.
İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Narkorehber Gençlik Modülü" çerçevesinde Karabük Üniversitesi’nde öğrencilere husus bağımlılığıyla gayret eğitimi verildi.
"Narkorehber Gençlik Modülü" eğitimi, Hamit Çepni Konferans Salonu’nda akademik ve idari işçi ile öğrencilerin iştirakiyle gerçekleştirildi.
Eğitim, Karabük Vilayet Emniyet Müdürlüğünde vazifeli Polis Memuru Tolunay Kayhan tarafından verildi. Kayhan, husus bağımlılığının fizikî, ruhsal ve toplumsal belirtilerine ait ayrıntılı bilgiler aktararak öğrencilerin riskleri gerçek tanıması, etrafındaki olası hadiseleri değerlendirebilmesi ve şuurlu hareket edebilmesinin ehemmiyetine vurgu yaptı.
Programda ayrıyeten uyuşturucu ile gayrette kritik ehemmiyete sahip yasal süreçler, ihbar mekanizmaları ve İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen UYUMA taşınabilir uygulaması tanıtıldı. Kayhan, uygulamanın kullanım basamaklarını iştirakçilere anlatarak gençlerin cürümle gayrette aktif bir paydaş haline gelmesinin büyük kıymet taşıdığını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin