Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 73 yaşındaki Nazmiye Gümüş’ten iki gündür haber alınamıyor.
Çaycuma ilçesine bağlı Helvacılar Köyünde ikamet eden 73 yaşındaki Nazmiye Gümüş’ten iki güden bu yana haber alınamıyor. Kaybolan yaşlı kadın için ekipler tarafından arama çalışmaları başlatıldı.
İki çocuk annesi 73 yaşındaki Nazmiyet Gümüş ailesine, ‘İnekleri meradan almaya gidiyorum” diyerek evden ayrıldı. Bir müddet sonra eve gelmeyen ve kendisinden haber alınmaması üzerine yakınları jandarma ekiplerine bildirdi.
Ekiplerce kaybolan Gümüş’ü arama çalışmaları kapsamında henüz bir bulguya rastlanılmadı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.


73 yaşındaki yaşlı kadından haber alınamıyor
KUZKA yönetim kurulu projeleri masaya yatırıldı
Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında devam eden projeler değerlendirildi.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da yapıldı. Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı, SoGREEN programı, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi, 81 İl 81 Ürün Programı ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi Projesi’ne ilişkin gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın ev sahipliği yaptığı yönetim kurulu toplantısına Başkan Vekili ve Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş ve KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ile ilgili personel katıldı.
Ajansın Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, gerçekleştirdiği sunumda 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı başvuru süreci, SOGREEN, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi, KOSGEB Sektörel Gelişim Merkezi Destek Programı (SEGEM) ve benzeri dış fonlar kapsamında sağlanan ilerlemeler ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, gündem maddelerinin yönetim kurulu tarafından görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.

