karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
04 Haziran, 2023 14:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

70’lik kursiyerler gençlere taş çıkarttı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nda huzurevi sakinleri hünerlerini sergiledi. 1-7 Haziran tarihleri arasında kültürün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla kutlanan 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nda Çaycuma Halk Eğitim Merkezi’nin çeşitli sosyal etkinliklerine katılan Huzurevi sakinleri, katıldıkları sanat faaliyetlerinde de hünerlerini sergiliyor. Huzurevinde haftada bir gün gerçekleşen ahşap boyama atölyesine katılan huzurevi sakinleri, birbirinden güzel çalışmalar yaptı. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen sergide Huzurevi sakinleri yer aldı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen sergide huzurevi sakinleri, "Boya yaptık. İlk defa boya yapıyoruz. Bu işe devam edeceğiz" diye konuştu. Usta öğretici Rahşan Atalay,"Huzurevinden böyle bir talep geldi. Yaşlılarımıza etkinlik, onların ilgisini çekecek bir etkinlik yapmak istedik. Kendileriyle ahşap boyamaya başladık. Gayet güzel çalışmalar yaptık. Çalışmalara devam ediyoruz. Hiç boya görmemiş olanlar vardı, fırça kullanmayanlar vardı. Onları daha çok bir şeylerle meşgul etmek, bir şey öğretmek daha güzel oldu. Bir şeyler yapmak güzeldi. Genelde 65-70 yaş üzerinde kursiyerlerimiz vardı. Çok eğlenceliydi, mutluydular. Halen daha devamını istiyorlar. Haftanın bir günü huzurevine gidip bu etkinlikleri düzenliyoruz. Kendi bahçelerinde çalışma ortamımız çok güzel oluyor. Huzurevini de birlikte renklendirdik" diye konuştu. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin