70 yıllık okulda çalışmalar başlıyor - Karabük Haber Postası
70 yillik okulda calismalar basliyor 3w6mcDws
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mart, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

70 yıllık okulda çalışmalar başlıyor

Zonguldak’ta yıkılıp tekrar yapılmasına karar verilen Yayla Ortaokulu’nda çalışmaların başlayacağı tarih belirli oldu.

Zonguldak’ta Yayla Mahallesi, Kapuz Caddesi, Hastane Sokak üzerinde 70 yıldır yüzlerce öğrenci yetiştiren ve yıkılıp tekrar yapılmasına karar verilen Yayla Ortaokulu, 2022 yılında boşaltılmıştı.

24 derslikli olarak inşa edilecek yeni Yayla Ortaokulu’nda çalışmalar sürat kazandı.

İhalesi tamamlanan Yayla Ortaokulu’nun, Arefe gününe kadar Kültür Varlıkları Kurulu’ndan çalışmalar için müsaade alınarak birinci kazmanın vurulması planlanıyor.

Çalışmaların kısa müddette tamamlanarak okulun tekrar öğrencilere kapılarını açması hedefleniyor.

Modern bir formda inşa edilecek 24 derslikli yeni Yayla Ortaokulu, basketbol alanı, oyun alanları ve yeşil peyzajıyla birlikte yeni bir görünüme kavuşacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sebat genclik 2 ligde 8ZqbRVjG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Sebat Gençlik 2. Ligde

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Akçaabat temsilcisi Sebat Gençlik Spor, ligin bitimine iki hafta kala 1926 Bulancakspor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti ve Nesine 2. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Elde edilen tarihi başarı, Akçaabat’ta büyük bir sevinç ve gururla karşılandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada Sebat Gençlik Spor’un Cumhuriyet ile yaşıt bir kulüp olduğuna dikkat çekerek “Sebat Gençlik Spor, Cumhuriyetimiz ile yaşıt bir takım. Şu anda da şampiyonluğunu ilan ederek ikinci lige çıkma başarısı gösterdi. Tüm futbolcularımızın, yöneticilerimizin, başkanımızın tüm Akçaabat’ın emeği olan hak edilmiş bir şampiyonluğun gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu şampiyonluk ile birlikte Sebat Gençlik Spor’u daha da yükseklere taşıyacağız. Bu şampiyonluk bunun vesilesi olacaktır. Daha da üst liglerde yer almak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimize güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Yeriyle ilgili şehrin batısına doğru bir noktada şu an oynanan stadyumdan daha büyük güzel bir stadyum oluşturmak istiyoruz. Etrafıyla çevresiyle uyumlu güzel bir projeyle ilçemizin stadyum problemi çözülmüş olacak. Kupayı aldığımız zaman kutlamalarımız da olacak. Kupa sonraki ya da bir sonraki müsabaka sonrası gelecek bizim de kutlamalarımız olacak.”

Başkan Ekim, başta Sebat Gençlik Spor Kulüp Başkanı Atalay Armutçu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere futbolcuları, teknik heyeti ve sezon boyunca takımlarını destekleyen cefakâr taraftarları tebrik ederek, elde edilen bu başarının tüm Akçaabat’ın ortak gururu olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin