Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
0

7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği: Türk dünyası Samsun’da buluştu

Samsun’da düzenlenen ve 20 farklı ülkeden 200 öğrencinin katıldığı “7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği”, ödül töreni ile sona erdi.

Türk Dünyası Çocuk Vakfı, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile organize edilen 7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, İlkadım Okçuluk Salonu’nda gerçekleştirildi. Üç gün süren şenlikte 196 proje yarışırken, 15 bin öğrenci de organizasyona misafir olarak katıldı.

Şenliğin son günü ise 10 farklı kategoride yarışan 196 projenin yürütücüleri sahiplerini buldu. Jüri değerlendirmesi sonucu jüri sempati ödülü, jüri teşvik ödülü, jüri özel ödülü, mansiyon ödülleri, 3’üncüler, 2’nciler ve 1’incilerin ödülleri protokol tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Çocuklarımızı tebrik ediyoruz. Onları yetiştiren anne-baba, öğretmenlere şükranlarımı sunuyorum. Türk dünyasının buluşma noktası Samsun’umuzdan bütün Türk dünyasına, gönül coğrafyamıza selam olsun” dedi.

“Her biri Samsun’un gönül elçileri olarak ülkelerine dönmüş olacak”

Samsun’daki kültür şenliğine katılan yabancı öğrencilerin kültür elçisi olarak ülkelerine dönerek Samsun ve Türkiye’yi tanıtacaklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise “20 ülkeden 200 gencimiz vardı. Samsunumuzda onları buluşturduk. Samsun, Türk dünyasının önemli bir buluşma noktası haline geldi Samsun. İnşallah bunu çoğaltarak ileriye taşımış olacağız. Valimizle birlikte bu organizasyona ev sahipliği yapmak, Samsun’da ev sahipliği yapmak bizleri çok mutlu etti, gururlandırdı. Tüm misafirlerimizi şimdi kendi ülkelerine göndereceğiz. Her biri Samsun’un gönül elçileri olarak ülkelerine dönmüş olacaklar. Hem bilimle hem kültürle hem de ortak noktalarını daha da artırma noktasında önemli bir ev sahipliği yapmış olduk. Katılan, emeği geçen tüm Türk dünyası coğrafyasından çocuklarımıza, idarecilerimize, refakatçilerine ve jüri üyelerine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Ödül töreninde Vali Tavlı ve Başkan Doğan, Kırgızistan yöresel kıyafetlerini giydi. Açılış ve yarışmaların yer aldığı şenlik 3. günün sonunda ödüllerin sahiplerini bulması ile sonlandı. Şenlikte Irak, Türkmenistan, Kırgızistan, Arnavutluk, Romanya, Kosova, Bosna-Hersek, Macaristan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Pakistan, Filistin, Kuzey Makedonya, Afganistan, Gürcistan, KKTC, Tunus ve Mısır gibi ülkelerden 200 öğrenci bilim ve kültürlerini yarıştırdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru labsis ile laboratuvar surecleri dijital ortamda yonetilecek wkZJeuB1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ LABSİS ile laboratuvar süreçleri dijital ortamda yönetilecek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından laboratuvar süreçlerinin daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yerli laboratuvar bilgi sistemi geliştirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dijitalleşme çalışmaları kapsamında eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme altyapısını güncelleyerek güçlendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda laboratuvar süreçlerinin daha etkin, şeffaf ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla BARÜ LABSİS (Laboratuvar Bilgi Sistemi) hayata geçirildi. BARÜ Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde geliştirilen LABSİS; analiz talebi, numune yönetimi, randevu işlemleri, finansal süreçler, faturalandırma, sonuç raporlama ve cihaz yönetimi gibi süreçlerin tek merkezden dijital olarak yönetilmesini sağlıyor.

BARÜ personelinin öz kaynaklarıyla geliştirdiği LABSİS’in kamu kaynaklarının etkin kullanımına katkı sağlaması, üniversiteler arası iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmesi hedefleniyor. Teknolojik altyapısını çağın gerekleri doğrultusunda yenileyen BARÜ, uygulamayı talep eden üniversitelerin kullanımına ücretsiz olarak sunacak.

Dijitalleşmenin yükseköğretim kurumları için önem taşıdığını belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, laboratuvar süreçlerini daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturan BARÜ LABSİS’in geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

BARÜ LABSİS hakkında detaylı bilgiye http://labsis.bartin.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Bizi sosyal medyadan takip edin