blank
Haber Merkezi tarafından
18 Ekim, 2024 20:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

7 bin TL ve üzeri ödemelerde nakit dönemi sona erdi

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle, 7 bin TL ve üzerindeki ödemelerde nakit kullanımı sona erdi.
Yeni tebliğe göre, vatandaşlar ve işletmeler 7 bin TL'yi aşan tüm ödemelerini artık banka havalesi, EFT veya kredi kartı gibi finansal araçlar üzerinden yapmak zorunda. Bu kapsamda, 7 bin TL ve üzeri alışverişlerde nakit ödeme seçeneği kaldırıldı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu düzenleme ile ekonomik verilerin daha güvenilir hale geleceğini ve vergilendirme süreçlerinin daha kolay denetleneceğini belirtti. Ayrıca, bu kurala uymadıkları takdirde hem ödeme yapan hem de kabul eden taraflara cezai yaptırımlar uygulanacağı duyuruldu.
Uzmanlar, bu adımın kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir adım olduğunu vurgularken, banka kartı olmayan vatandaşlar ve küçük işletmelerin uyum sağlamakta zorluk yaşayabileceği ifade edildi.
Öte yandan, 7 bin TL’nin altındaki ödemelerde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu tutarın altındaki işlemler için vatandaşlar nakit kullanımına devam edebileceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin