Karabük Postası tarafından
28 Ekim, 2021 10:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

6.Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları (Sca’21) Konferansı Başladı

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Geo-İnformatik Araştırma Grubu tarafından düzenlenen Altıncı Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı (Sixth International Conference on Smart City Applications (SCA’21) başladı. Karabük Üniversitesi Safranbolu kampüsünde yüz yüze yapılması planlanan Altıncı Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı ,pandemi sebebi ile Virtual Safranbolu (Sanal Safranbolu) mottosu ile çevrimiçi konferansa dönüştürüldü. Akdeniz Bilim ve Teknoloji Birliği’nin (MediterraneanAssociation of Sciencesand Technologies (Medi-AST)  ortaklığında, Karabük Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen konferansın açılışında ilk olarak, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarından Hüseyin Özpınar ve öğrencileri Halk Müziğimizden örnekler sergiledi. Ardından konferans başkanı Karabük Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail RakıpKaraş ve yardımcıları Prof. Mohamed Ben Ahmed, Prof. BernadettaKwintianaAne ve Prof. BoudhirAnouarAbdelhakim birer açılış konuşması yaptı. Fransa EureCom’danKsentiniAdlen, İngiltere Northumbria Üniversitesinden Yusuf Arayıcı, Avustralya Melbourne Üniversitesinden MohsenKalantariSoltanieh ve ABD North Dakota State Üniversitesinden Bakr M. AlyAhmed ve Portekiz CasteloBrancoPoliteknik Enstitüsünden DomingosSantos, konferansta davetli konuşmacı olarak yer aldı. Akıllı Şehirler, Çevre, Sağlık, Öğrenme, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Mekansal Bilişimde Zeki Uygulamalar, Bina Bilgi Modelleri gibi geniş bir alanda bildirilerin sunulduğu SCA’21, 25’in üzerinde farklı ülkeden pek çok araştırmacıyı bir araya getiriyor. Etkinlikte sunulan bildiriler SCOPUS indeksli olarak ISPRS Archives’da tam metin ve Springer’da kitap bölümü olarak basılacak.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 22:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yangınların devam ettiği Karabük’te yağmur duası yapıldı

Karabük'ün Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde devam eden orman yangınları nedeniyle "yağmur duası" yapıldı. Seccade ve şemsiyesini alan vatandaşlar tarihi namazgahta dua etti.
Safranbolu İlçe Müftülüğü tarafından Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde 6 gündür devam eden orman yangınları ve uzun süredir yağmur yağmaması nedeniyle "yağmur duası" düzenlendi. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ilçedeki Hıdırlık Tepesi'ndeki namazgahta ikindi namazının ardından İlçe Müftüsü Aydın Bostancı tarafından yağmur duası yapıldı. Bostancı, dua öncesi yaptığı konuşmada Hıdırlık Tepesi'nin önemli bir mekan olduğunu aktararak, "Türkler Anadolu'ya geldiğinde Safranbolu'ya ulaştıklarında ilk yerleşme yeri olarak kayıtlarda ifade ediliyor. Buraya yerleşmişler, ilk defa buraya gelmişler, Hıdırellez programlarını burada yapmışlar. Tarihte yapılan bütün yağmur duaları burada yapılmış. Önemli, kültürümüzde, tarihimizde yeri olan bir mekandayız" dedi.
Yangınların bir haftadır devam ettiğini hatırlatan Bostancı, "Köylerimiz etkilendi, ilçelerimiz etkilendi, insanlar etkilendi, boşalan köyler oldu. Canlılar yandı, tabiattaki ayısı, kurdu, tavşanı, karıncası, böceği, belki binlerce can bu yangınla beraber can verdi. Dolayısıyla artık arşı alaya değdi tabiri caizse. Devletimiz ve milletimiz el birliğiyle bir mücadele veriyor. Bin 500-2 bin kişi ormanın dört bir yanında havadan-karadan mücadele veriyor. Allah yardımcıları olsun" diye konuştu.
Bostancı yağmur duasının üç gün boyunca devam edeceğini açıklarken, konuşmanın ardından yağmur duası yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin