6.Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları (Sca’21) Konferansı Başladı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ekim, 2021 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0

6.Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları (Sca’21) Konferansı Başladı

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Geo-İnformatik Araştırma Grubu tarafından düzenlenen Altıncı Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı (Sixth International Conference on Smart City Applications (SCA’21) başladı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu kampüsünde yüz yüze yapılması planlanan Altıncı Uluslararası Akıllı Şehir Uygulamaları Konferansı ,pandemi sebebi ile Virtual Safranbolu (Sanal Safranbolu) mottosu ile çevrimiçi konferansa dönüştürüldü. Akdeniz Bilim ve Teknoloji Birliği’nin (MediterraneanAssociation of Sciencesand Technologies (Medi-AST)  ortaklığında, Karabük Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen konferansın açılışında ilk olarak, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarından Hüseyin Özpınar ve öğrencileri Halk Müziğimizden örnekler sergiledi. Ardından konferans başkanı Karabük Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail RakıpKaraş ve yardımcıları Prof. Mohamed Ben Ahmed, Prof. BernadettaKwintianaAne ve Prof. BoudhirAnouarAbdelhakim birer açılış konuşması yaptı.

Fransa EureCom’danKsentiniAdlen, İngiltere Northumbria Üniversitesinden Yusuf Arayıcı, Avustralya Melbourne Üniversitesinden MohsenKalantariSoltanieh ve ABD North Dakota State Üniversitesinden Bakr M. AlyAhmed ve Portekiz CasteloBrancoPoliteknik Enstitüsünden DomingosSantos, konferansta davetli konuşmacı olarak yer aldı.

Akıllı Şehirler, Çevre, Sağlık, Öğrenme, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Mekansal Bilişimde Zeki Uygulamalar, Bina Bilgi Modelleri gibi geniş bir alanda bildirilerin sunulduğu SCA’21, 25’in üzerinde farklı ülkeden pek çok araştırmacıyı bir araya getiriyor. Etkinlikte sunulan bildiriler SCOPUS indeksli olarak ISPRS Archives’da tam metin ve Springer’da kitap bölümü olarak basılacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda kayip oral sengunun cesedi 85 kilometre uzakta rizede bulundu Olr9pQq9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’da kayıp Oral Şengün’ün cesedi 85 kilometre uzakta Rize’de bulundu

Rize’nin Pazar ilçesi Güzelyalı Mahallesi kıyı şeridinde kayalıklar arasında bulunan erkek cesedinin, Trabzon’un Araklı ilçesinde 13 Nisan’dan bu yana kayıp olarak aranan Oral Şengün’e ait olduğu belirlendi.

Trabzon’un Araklı ilçesinde kaybolan Oral Şengün’den (27) uzun süre haber alınamaması üzerine başlatılan arama çalışmalarında, emniyet birimlerince yapılan kamera incelemeleri ve teknik analizler sonucunda cep telefonu sinyalinin son olarak Konakönü mevkiinde tespit edildiği belirlenmişti. Bunun üzerine bölgede yürütülen çalışmalar genişletilerek sahil hattına kaydırılmış, aramalara jandarma, sahil güvenlik, AFAD ve dalgıç polis ekipleri ile drone destekli hava unsurları da katılmıştı.

Saha çalışmalarının sürdüğü süreçte Rize kıyılarında kayalıklar arasında bulunan ceset için yapılan incelemelerde kimlik tespiti netleşti. Adli tıp süreci ve resmi değerlendirmeler sonucunda bulunan kişinin Oral Şengün olduğu kesinleşti.

Şengün’ün kaybolduğu nokta ile cesedin bulunduğu kıyı şeridi arasında yaklaşık 85 kilometrelik mesafe olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Ölüm nedenine ilişkin kesin bulguların adli tıp raporuyla ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin