6 metrekarelik iş yerinde hem kendisi hem de oğlu emekli oldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Eylül, 2023 13:51 tarihinde yayınlandı
0
0

6 metrekarelik iş yerinde hem kendisi hem de oğlu emekli oldu

Karabük’te çırak olarak başladığı berberlik mesleğinde 54 yılı geride bırakan ‘Yılın Ahisi’ İbrahim Uysal, 6 metrekarelik dükkanda oğluyla müşterileri tıraş etmeyi sürdürüyor.
Karabük’te berberlik yapan İbrahim Uysal, 54 yıldır elinden makası ve tarağı bırakmadan haftanın 6 günü dükkanını açıp saç ve sakal tıraşı yapıyor. 2 yıl çıraklığın ardından severek yaptığı mesleğinde zamanla kendisini geliştirerek ustalaşan Uysal, 37 yıl önce kendi dükkanını açtı. Uysal, 6 metrekarelik iş yerinde yanına alıp yetiştirdiği oğlu ile emekli olmaya hak kazanırken, mesleğini sürdürmenin gururunu yaşıyor. Uysal, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerinde de ‘Yılın Ahisi’ seçilme sevincini yaşadı.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan İbrahim Uysal, “1969 yılında ilkokulu bitirdikten sonra berberlik çıraklığına girdim. O zamanlar bu meslek çok geçerliydi. Çıraklık, kalfalık, ustalık derken 15 yıl geçti. 1986 yılında burada kendi dükkanımı açtım, emekli oldum. 1997 yılında oğlumu yanıma aldım. Onunla beraber hem baba-oğul hem de usta-çırak olarak çalıştık ve halen çalışıyoruz. Buradan geçimimizi sağladık. İki oğlumu evlendirip ev sahibi yaptım. Oğlumun ikisi de emekli oldu. Allah herkese mesleğini severek yapmayı nasip etsin” dedi.

“Bir işi yarım asırdan fazla yapmak kolay değil”
“Ben berberliğe severek başlamıştım” diyen Uysal, “Hala 45-50 yıllık müşterilerim var. Bir işi yarım asırdan fazla yapmak kolay değil ama biz işimizi severek yaptığımız için bu mesleğimizi oğlumla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Uysal, 6 metrekarelik dükkanda 37 yıldır çalışarak geçimini sağladığını ifade ederek, bu yılki Ahilik Haftası’nda ‘Yılın Ahisi’ seçildiğini ve belgesini Karabük Valisi Mustafa Yavuz’un elinden aldığını söyledi.

“Hem ben hem de babam emekli olmayı başardık”
27 yıl önce babası gibi çırak olarak mesleğe başladığını aktaran Erkan Uysal (42), “Aynı dükkandan hem ben hem de babam emekli olmayı başardık. Bir berberin sadece iyi usta olması yetmez. Ustalık mahareti ile beraber sevimli bir ahlaka da sahip olmalıdır. Babam da bize bunu aşıladı. Onunla beraber çalışmaktan gurur duyuyorum. Bir baba ile çalışmanın zor olduğunu söylerler ama biz mutlu bir şekilde işimizi yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu. (İHA)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 3
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Nisan, 2026 14:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ten Su Verimliliği Yarışmasında büyük başarı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından su verimliliği ve tasarrufu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmada Karabük’ten öğrenciler önemli dereceler elde ederek büyük bir gurur yaşattı.

81 ilden on binlerce eserin katıldığı yarışmada, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde resim, afiş, şiir, kompozisyon ve müzik (solo/grup) kategorilerinde değerlendirmeler yapıldı. Toplam 68 bin 616 eserin yarıştığı organizasyonda yalnızca 45 eser ödül almaya hak kazanırken, Karabük’ten 3 eser dereceye girmeyi başardı.

Başarılı öğrenciler, 27 Nisan 2026 tarihinde Ankara’da Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende ödüllerini aldı.

KARABÜK’ÜN GURUR TABLOSU

Yarışmada Karabük’ü temsil eden öğrencilerin elde ettiği dereceler şöyle oldu:

Resim Kategorisi (İlkokul): Karabük Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Defne Yurttaş, Türkiye birincisi olarak dizüstü bilgisayar ödülünün sahibi oldu. Yurttaş’a danışman öğretmeni Serap Yılmaz rehberlik etti.

Müzik Kategorisi (İlkokul): Karabük Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan Ahmet Nezih Ateş, Emir Erkam Acar, Batuhan Eymen Görgülü, Berat Özkaynak ve Zümra Akad, danışman öğretmenleri Mehmet Yavuz Demir eşliğinde Türkiye ikincisi olarak tablet ödülü kazandı.

Kompozisyon Kategorisi (Ortaokul): Kardemir Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi Ortaokulu öğrencisi Eslim Masal Özışık, danışman öğretmeni Kadriye Çiğdem Kaya ile birlikte Türkiye üçüncülüğünü elde ederek akıllı saat ile ödüllendirildi.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve velilerle bir araya gelerek başarılarından dolayı tebrik etti. Akbaş, su verimliliği gibi hayati bir konuda farkındalık oluşturan bu anlamlı yarışmada Karabük’ün önemli bir başarıya imza attığını belirterek, öğrencilerin sanat, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik alanındaki duyarlılığının örnek teşkil ettiğini ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin