Reklam
Reklam
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Ocak, 2025 15:59 tarihinde yayınlandı
0

6 Aydır Ulaşıma Açılamadı!..

Karabük’te Temmuz ayında şiddetli yağışlar sonucu Karabük-Eskipazar D-755 karayolunun Ankara istikametindeki 10 metrelik kısmında meydana gelen çökme, üzerinden geçen 6 aya rağmen henüz bitirilemedi.

Çökme nedeniyle yolun alt kısmındaki Karabük-Çankırı hattında yük treni seferleri de ulaşıma kapanmıştı.

Karabük’te Temmuz ayında yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda, Karabük-Eskipazar D-755 karayolunun Ankara istikametindeki 10 metrelik bir bölümünde meydana gelen çökme, aradan geçen altı aya rağmen hala onarılamadı. Yolun alt yapısındaki hasar nedeniyle aynı bölgede bulunan Karabük-Çankırı demiryolu hattında da yük treni seferleri durdurulmuştu. Bu durum, hem kara hem de demiryolu ulaşımında büyük aksamalara neden oldu.

ONARIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan onarım çalışmalarının henüz tamamlanamaması, bölgedeki ulaşımı olumsuz etkiliyor. Çökme, Karabük çıkışı Ankara istikametinde, Kardemir fabrikasına yakın bir noktada yaşanmıştı. Trafik bu süreçte kontrollü bir şekilde, tek şeritten çift yönlü olarak sağlanıyor. Yetkililer, müteahhit firma tarafından yürütülen çalışmaların titizlikle devam ettiğini ve yolun güvenli bir şekilde yeniden kullanıma açılması için tüm tedbirlerin alındığını belirtse de aradan geçen uzun süreye rağmen yolun ulaşıma açılaması  tepki çekiyor.

VATANDAŞLARIN TEPKİSİ ARTIYOR

Yolun hala kullanılamaz durumda olması, vatandaşların göstermekte olduğu tepkilerin artmasına neden oluyor. Vatandaşlar,  yolun bir an önce hizmete girmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.

“Aylar geçti, hala  bir ilerleme yok diyen  vatandaşlar “Onarım çalışmalarının bu kadar uzun sürmesi kabul edilemez. Yolun bir an önce açılmasını istiyoruz” diyerek şikayetlerini dile getirdi.

Karayolları yetkilileri, yaşanan hasarın ciddi boyutlarda olduğunu ve onarım çalışmalarının zorluğu nedeniyle sürenin uzadığını belirtiyor. Altyapı güvenliğinin tamamen sağlanması ve bölgede yeniden bir çökmenin yaşanmaması için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

“Bölgede hem kara hem de demiryolu hattının şu anki durumunun tamamen güvenli hale getirilmesi önceliğimiz. Teknik çalışmaların söz verilen tarihte bitirilmesi için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor” diyen yetkililer, yolun en kısa zamanda ulaşıma açılacağını söylese de

ancak bu sürecin ne zaman sona ereceği konusunda kesin bir tarih verilemiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycuma kent konseyinden kizilay subesine ziyaret WaSZvjAW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çaycuma Kent Konseyi’nden Kızılay Şubesine Ziyaret

Çaycuma Kent Konseyi heyeti, kısa süre önce faaliyetlerine başlayan Kızılay Çaycuma Şubesi’ni ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kızılay Çaycuma Şube Başkanı İzzet Turpçu tarafından karşılanan heyette, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Kadın Meclisi Başkanı Semra Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi ve Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çetin Verim ve Mihrican Kurt yer aldı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, ilçede sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi, gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Kızılay’ın afet, yardım ve sosyal destek alanlarında yürüttüğü faaliyetlerin toplum açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.

Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Kızılay’ın toplumun en köklü yardım kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, Çaycuma’da yeniden teşkilatlanarak faaliyetlerine başlamasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. İnam, sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlenmesinin ilçedeki sosyal dayanışmaya katkı sağlayacağını vurguladı.

Kızılay Çaycuma Şube Başkanı İzzet Turpçu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kızılay’ın temel amacının ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek olduğunu söyledi. Turpçu, Çaycuma’da gönüllülük çalışmalarını büyütmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin paylaşılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. Kent Konseyi heyeti, Kızılay Çaycuma Şubesi’ne çalışmalarında başarılar dileyerek yeni dönemin ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin