Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Kasım, 2021 10:20 tarihinde yayınlandı
0

54 Okula yıl sonuna kadar Kütüphane yapılacak

Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında Karabük’teki 54 okula yıl sonuna kadar kütüphane yapılması hedefleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığının “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında kitaplık ve çalışma masası üretimine başlayan Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bu sayede hem mesleki tecrübe ediniyor hem de harçlıklarını çıkarıyor.

Karabük’te hijyen malzemesinin yanı sıra kitaplık ve çalışma masası üretimine de başlayan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri, kentte kütüphanesiz okul kalmaması için yoğun çalışma yürütüyor. Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında Karabük’teki 54 okula yıl sonuna kadar kütüphane yapılması hedefleniyor. Bu kapsamda çalışmalara başlayan Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi metal teknolojileri ve mobilya iç mekan tasarımı öğrencileri, öğretmenleri gözetiminde kütüphaneler için gerekli olan kitaplık, çalışma masası ile bu ürünlerin metal ve ahşap aksamlarını üretiyor. Okulda aldıkları teorik eğitimleri atölyelerde beceriye dönüştüren öğrenciler, mesleki tecrübe edinirken harçlıklarını da kazanıyor. Bakanlıktan gelen ödeneğin ardından mesleki ve teknik Anadolu lisesinin ahşap ve metal atölyesinde üretim çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda kısa bir süre içinde 10 okulun kütüphanesi tamamlanıp teslim edilecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokat sivas kara yolu yasanan taskin nedeniyle kisa sureli trafige kapandi AjvWaarx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı

Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.

Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.

Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin