54 Okula yıl sonuna kadar Kütüphane yapılacak - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Kasım, 2021 10:20 tarihinde yayınlandı
0
0

54 Okula yıl sonuna kadar Kütüphane yapılacak

Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında Karabük’teki 54 okula yıl sonuna kadar kütüphane yapılması hedefleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığının “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında kitaplık ve çalışma masası üretimine başlayan Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bu sayede hem mesleki tecrübe ediniyor hem de harçlıklarını çıkarıyor.

Karabük’te hijyen malzemesinin yanı sıra kitaplık ve çalışma masası üretimine de başlayan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri, kentte kütüphanesiz okul kalmaması için yoğun çalışma yürütüyor. Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında Karabük’teki 54 okula yıl sonuna kadar kütüphane yapılması hedefleniyor. Bu kapsamda çalışmalara başlayan Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi metal teknolojileri ve mobilya iç mekan tasarımı öğrencileri, öğretmenleri gözetiminde kütüphaneler için gerekli olan kitaplık, çalışma masası ile bu ürünlerin metal ve ahşap aksamlarını üretiyor. Okulda aldıkları teorik eğitimleri atölyelerde beceriye dönüştüren öğrenciler, mesleki tecrübe edinirken harçlıklarını da kazanıyor. Bakanlıktan gelen ödeneğin ardından mesleki ve teknik Anadolu lisesinin ahşap ve metal atölyesinde üretim çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda kısa bir süre içinde 10 okulun kütüphanesi tamamlanıp teslim edilecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan cetinkayanin park gezisinde gordugu manzara sonrasi ilginc tepkisi qqV3kSYe
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Çetinkaya’nın park gezisinde gördüğü manzara sonrası ilginç tepkisi

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, mahalle gezileri sırasında uğradığı parkta yere atılan çekirdek kabuklarını görünce tepki göstererek, “Bunları şehirden toplayacaksın, bunlar çok delikanlı olduğu için hepsini bir yere göndereceksin savaşa falan enerjilerini orada atsınlar” dedi.

Mahalle ziyaretleri kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesi’ni gezen Başkan Çetinkaya, park içerisindeki kamelya çevresinde yoğun şekilde bırakılan çekirdek kabuklarını görünce duruma tepki gösterdi. Kamusal alanların temiz kullanılmasının önemine dikkat çeken Çetinkaya, parkların herkesin ortak kullanım alanı olduğunu vurgulayarak, “Parkımızın hali, çokta diyecek bir şey yok, pislikten yıkılıyor. Buraları hergün temizliyoruz ama maalesef akşamdan sabaha hal bu. Allah akıl fikir versin ne diyelim. Bunları şehirden toplayacaksın, bunlar delikanlı olduğu için hepsini bir yere göndereceksin savaşa falan, enerjilerini orada atsınlar” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Bazı masaların ise devrilerek etrafa atıldığını gören Başkan Çetinkaya, etrafın güvenlik şeridi ile kapatılarak girişlerin yasaklanması talimatını da vererek, “Burayı ışıl ışıl yapacağız. Buradan söz veriyoruz. Bu yaz burası cıvıl cıvıl ailelerin geldiği bir yer olacak” dedi.

Çevre temizliğinin belediye hizmetlerinin yanı sıra vatandaş sorumluluğu da olduğuna işaret eden Çetinkaya, bu tür görüntülerin şehre yakışmadığını ifade ederek, vatandaşlardan daha duyarlı olunmasını istedi.

Mahalle sakinleriyle sohbet eden Çetinkaya, temiz ve yaşanabilir bir Karabük için ortak sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Çetinkaya’nın parkta çekirdek kabuklarıyla ilgili yaptığı uyarı çevrede bulunan vatandaşlar tarafından da destek gördü.

Bizi sosyal medyadan takip edin