53.Kütüphane Haftası Kutlandı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Mart, 2017 14:32 tarihinde yayınlandı
0
0

53.Kütüphane Haftası Kutlandı

  1. Kütüphane Haftası, Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

27 Mart – 2 Nisan 2017 tarihileri arasında kutlanan “53. Kütüphane Haftası” törenine, Vali Mehmet Aktaş’ın yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, kurum müdürleri, okul müdürleri, şair ve yazarlar, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Ülkelerin gelişmişlik ölçülerinden en önemlilerinden bir tanesi, ülkelerin sahip oldukları

kütüphane sayısı olduğunu ifade eden Vali Mehmet Aktaş “Bu kütüphanelerdeki kitap sayısı ve bunlardan da önemlisi kitap okuma oranlarıdır. İşin doğrusu ilk emri “oku” olan bir milletin mensupları olarak bu noktada kütüphane ve kitap sayısı olarak olmasa bile kitap okuma yönüyle çok iyi bir durumda olduğumuzu maalesef söyleyemiyoruz. Kütüphanelerin ve kitap okumanın bir yönü de bir milletin tarihi geçmişiyle bugünü ve geleceği arasında oluşturduğu koordinasyondur.  Kütüphaneler her şeyden önce bir milletin kültürünün, medeniyetinin muhafaza edildiği hazinelerdir. Biz çok büyük bir tarihi medeniyete ve geçmişe sahip bir milletiz. 600 yıl dünyaya tek başına hükmetmiş, dünyaya nizam vermiş, adaletle yönetmiş bir milletin mensuplarıyız inşallah bundan sonra da böyle olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği hedefler olan 2023 ve 2071 hedeflerini Allah’ın izniyle yakalarsak, onun için mücadele edip gayret gösterirsek 21. yüzyıl Allah’ın izniyle geçmişte olduğu gibi yine Türk yüzyılı olacaktır diye ümit ediyoruz ve buna inanıyoruz. Bunu başarabilmemiz, hayata geçirebilmemiz için her şeyden önce çok okumalıyız. Çocuklarımıza bu konuda örnek olmalıyız ve onları teşvik etmeliyiz. Kütüphaneler haftasının düzenlenme amacı da bu bilinci ortaya koymak, insanlarda bu farkındalığı oluşturmak. Biz Karabük olarak aslında çok güzel imkânlara sahibiz. Her ilçemizde çok güzel kütüphanelerimiz var. İl merkezinde çok güzel bir yerde çok modern bir kütüphanemiz var. Eğitimde çok güzel bir noktadayız, başarıda her zaman en az ilk on sırada yer alan bir iliz. Ama biz bu başarıyı daha yukarı seviyelere taşıyacağız. Onun içinde bu kütüphaneleri daha da fonksiyonel, dolu dolu kullanmamız lazım. Biz büyükler olarak çocuklarımızın ellerinden tutup buraya getirmemiz lazım, biz getirmezsek çocuk buraya gelmez. 53. sünü kutladığımız Kütüphaneler Haftası’nın hem ülkemiz hem de ilimiz açısından verimli ve hayırlı olmasını diliyorum. Bu programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesinin ve “Sıra Dışı Okurlar Belgeseli” slayt gösterimi gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu törende Kitap Ayracı Yarışmasında derece giren ve 2016 Yılı içersinde en çok kitap okuyanlara ödülleri Vali Mehmet Aktaş tarafından verildi. Tören Vali Aktaş ve protokol üyeleri tarafından Karabük’ün Kültür ve Sanat hayatına katkıda bulunan yöresel şair ve yazarlara plaketlerinin verilmesi ile sona erdi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
artvinde cig faciasi kayip kisi icin calismalar 86 gundur suruyor hpfHRrf1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de çığ faciası: Kayıp kişi için çalışmalar 86 gündür sürüyor

Artvin’de 31 Aralık’ta yaşanan çığ felaketinde kaybolan Bülent Bülent Gezer’e olayın üzerinden geçen 86 güne rağmen henüz ulaşılamadı.

Ardanuç ilçesi Zekeriya köyünde 31 Aralık 2025’te meydana gelen çığ felaketinde kar altında kalan 3 kişiden 2’sinin cansız bedenine ulaşılırken, kayıp Bülent Gezer’e olayın üzerinden geçen 86 güne rağmen henüz ulaşılamadı.

Olayın ardından bölgede yürütülen çalışmalar, mevcut çığ riski nedeniyle kontrollü şekilde teknik inceleme ve gözlem odaklı olarak sürdürülüyor. Arama faaliyetlerinin güvenli şekilde yürütülüp yürütülemeyeceği yönünde yapılan teknik incelemelerde çığ riskinin devam ettiği tespit edilirken, Artvin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince dron destekli gözlemsel taramalar ve rasat ölçümleriyle alan sürekli izleniyor.

Yetkililer, güvenli şartların oluşması halinde sahada yürütülecek çalışmaların yeniden planlanacağını belirtirken, kayıp Gezer’e ulaşılması için sürecin titizlikle takip edildiği ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin